Terör örgütünün insan kaynaklarına darbe

14 bin aileye tek tek ulaşıldı, 9 bin genç terör örgütünün pençesinden kurtarıldı. Bu rakamlar Emniyet güçlerinin özverili çalışması neticesinde kaydedildi.Terörle Mücadele ekipleri Ocak 2011'de başladı çalışmalarına... Bu kapsamda PKK , DHKP-C gibi örgüt

Terör örgütünün insan kaynaklarına darbe

14 bin aileye tek tek ulaşıldı, 9 bin genç terör örgütünün pençesinden kurtarıldı. Bu rakamlar Emniyet güçlerinin özverili çalışması neticesinde kaydedildi.

Terörle Mücadele ekipleri Ocak 2011'de başladı çalışmalarına... Bu kapsamda PKK , DHKP-C gibi örgütlere üye olan ya da bağlantısı olan kişiler tespit edildi. Çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 14 bin aileyle birebir görüşüldü. Terör örgütünün eleman kazanmasının engellenmesi amacıyla yürütülen iki yıllık çalışmanın neticesinde yüzde 76 başarı elde edildi.

Ailelerle görüşüldükten sonra yaklaşık 9 bin gencin örgütle bağlantıları koparıldı ya da örgüte katılmalarının önüne geçildi. Bazı gençlerin de arkadaş ortamı veya okulları değiştirilerek örgütten uzaklaşmaları sağlandı. Örgütün elinden kurtarılanların çoğunu üniversite ve lise öğrencileri oluşturuyor.

Emniyet'in faaliyetleri çerçevesinde sadece ailelerle de görüşülmedi. Bilgilendirme ve sosyal projeler kapsamında yaklaşık 1 buçuk milyon kişiyle irtibata geçildi. Vatandaş terör örgütüne karşı bilinçlendirildi.

İki yıl boyunca yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde terör örgütünün insan kaynaklarına ciddi bir darbe vurulmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem