"Terbiyesiz" hakaret sayıldı

Muğla Milas'ın Güllük beldesinde 2013'te AKFEN inşaat şirketi tarafından işletilen atık su ve kanalizasyon istasyonunda çıkan arızayı onarmak için birbiri ardına kuyuya giren 7 işçi zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Faciaya ilişkin süren yargılamada haya

"Terbiyesiz" hakaret sayıldı

Muğla Milas'ın Güllük beldesinde 2013'te AKFEN inşaat şirketi tarafından işletilen atık su ve kanalizasyon istasyonunda çıkan arızayı onarmak için birbiri ardına kuyuya giren 7 işçi zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Faciaya ilişkin süren yargılamada hayatını kaybeden işçilerden tesis sorumlusu Mustafa Öztürk'ün ablasına eşine az rastlanır bir dava açıldı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında açılan iş kazası davası sürerken, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında görülen duruşmada sanık avukatı Timur İbrahim Şen, "Kumpas kurmuşsunuz, oynuyorsunuz" dedi. Bunun üzerine işçilerden Öztürk'ün ablası Pınar Öztürk ise Şen'e tepki göstererek "Yalan söylüyorsun, terbiyesiz" ifadelerini kullandı. Bu sözlerinin ardından salondan çıkarılan Öztürk hakkında hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

"ALAYCI BİR TAVIRLA"

Öztürk 'terbiyesiz' dediğini kabul ederek, "Avukatın böyle bir şey söylemesi beni çok sinirlendirdi. Mağdurun ölüm olayını bu kadar basit görmesi ve alaycı bir tavır sergilemesine sinirlendim" diye konuştu. Mahkeme, Öztürk'ün kullandığı 'terbiyesiz' ifadesini hakaret saydı ve 3 bin TL para cezası verdi. Hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler