Telefonların şarjı yazın neden çabuk bitiyor?

Bunun can sıkıcı durum ise bazı telefonların sıcağa duyarlı olmasından kaynaklanıyor. Telefon ne kadar çok ısınırsa, ısınmamak için o kadar enerji harcıyor bu yüzden de ısınan telefonların şarjı normale oranla daha hızlı bitiyor.Aynı şey kış aylarında da

Telefonların şarjı yazın neden çabuk bitiyor?

Bunun can sıkıcı durum ise bazı telefonların sıcağa duyarlı olmasından kaynaklanıyor. Telefon ne kadar çok ısınırsa, ısınmamak için o kadar enerji harcıyor bu yüzden de ısınan telefonların şarjı normale oranla daha hızlı bitiyor.

Aynı şey kış aylarında da gözleniyor, soğuk ortamda duran telefonlar çok çabuk soğuyor, telefon da daha fazla soğumaması için ekstra enerji harcıyor ve pil normal süresinden çok önce bitiyor.

Telefonlar ısındığı ya da soğuduğu zaman da yavaş çalışmaya başlar. Bunun sebebi de telefon enerjisini ısıyı ayarlamaya verdiği için kullanıcı telefonu kullanmak istediği zaman daha yavaş oluyor.

Ekran lekesi

Kullanıcıların en büyük sorunlarından biri ise telefonlarının güneşe maruz kaldıklarında ekranın bozulması, leke belirmesi. Bunun sebebi ise ekranın içinde kimyasal sıvıların olması.

Güneşe maruz kalan ekranların sıvısı bozuluyor ve lekeler ortaya çıkıyor.

Ntv'nin haberine göre, kullanıcıların bu tür sıkıntıları yaşamaması için yapmaları gerekenler ise oldukça basit. Bazı markaların akıllı telefonların ısısı vücut ısısına göre ayarlıyor. Bu özelliğin bulunmadığı cihazaların ise kullanıcılar tarafından oda sıcaklığında tutmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler