Telefon dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi

Türkiye genelinde telefonla aradıkları şahısları dolandıran şebeke çökeltildi. Şebekenin 17 ilde 18 farklı kişiyi dolandırdığı öğrenildi.Edinilen bilgilere göre, Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri telefonla dolandırıcılık yapan şebekeyi çökelti. P

Telefon dolandırıcılığı yapan şebeke çökertildi

Türkiye genelinde telefonla aradıkları şahısları dolandıran şebeke çökeltildi. Şebekenin 17 ilde 18 farklı kişiyi dolandırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri telefonla dolandırıcılık yapan şebekeyi çökelti. Polis, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Beykoz'da düzenledikleri operasyonlarla aralarında şebeke liderleri M. B.(33), T. Y.(28) ve T.A.(37)'nın da bulunduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

A. K. ve Y. K. isimli kadın şüphelilerin para kazanmak için bu işe girdikleri daha sonra çıkmak istedikleri fakat örgüt liderinin tehdidi üzerine ayrılamadıkları iddia edildi. Polis, dolandırılan kişilerin paraları aktaracağı hesapların sahiplerinin özellikle yaşlı, suç ve sabıka kaydı olmayan kişiler arasından seçtiklerini belirledi. Hesap sahibi yaşlı kişiler şebeke tarafından açık hatlarla aranarak, telefonu kapattırmadan hesabına terör örgütü ve suç örgütleri tarafından para transferinde kullanıldığını yönünde yalan söyleyerek dolandırıldığı öğrenildi.

Polis ifadeleri alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'unun tutuklandığı belirtilirken, zanlıların Şüphelilerin ilk belirlemeye göre 359 bin 330 lira, 8 bin 600 dolar ve 500 Euro dolandırdıkları tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem