Tek odalı evde 25 yıl...

Üzeri tahta, pencereleri naylonla kaplı tek gözlü evde kalan Mustafa Döner (73), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yaşında geçirdiği hastalık yüzünden evlenmediğini belirterek, yaklaşık 25 yıldır tek gözlü bir evde yaşadığını söyledi.Babasını daha 40 g

Tek odalı evde 25 yıl...

Üzeri tahta, pencereleri naylonla kaplı tek gözlü evde kalan Mustafa Döner (73), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yaşında geçirdiği hastalık yüzünden evlenmediğini belirterek, yaklaşık 25 yıldır tek gözlü bir evde yaşadığını söyledi.

Babasını daha 40 günlükken kaybettiğini belirten Döner, "Annemle birlikte köyde yaşıyordum. Annemi 25 yıl önce kaybettim. O günden bu yana barakalarda yaşam mücadelesi veriyorum. Aldığım 3 aylık yaşlılık maaşım bana yetiyor. Tek isteğim devletin bana bir ev vermesi. Bir evim olursa çok mutlu olurum" dedi.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Döner, havaların soğuması ve yağışların artmasıyla kaldığı evde yaşamanın çok zorlaştığını ifade etti.

Kaldığı tek gözlü evde tezek sobası yakarak ısınmaya çalıştığını, elbiselerini leğende yıkadığını anlatan Döner, şunları kaydetti:

"Yemeklerimi yaktığım sobanın üzerinde yapıyorum. Bu zor şartlarda yaşamak artık bana çok ağır geliyor. Yaşım artık iyice ilerledi. Artık çalışacak gücüm kalmadı. Bir evim olsa çok rahat yaşarım. Hava soğumaya başladı ve ben artık burada yaşamakta zorlanıyorum. Hastalandığımda günlerce dışarı çıkamıyorum. Banyo sorunum var. Sobanın üzerinde ısıttığım suyla banyo yapıyorum. Zor oluyor bu şekilde, devlet bana kalabileceğim bir ev verirse sorunum kalmayacak."

"HİÇ EVLENMEDİ"

Geçirdiği bir hastalık nedeniyle evlenmediğini belirten Döner, şöyle devam etti:

"22 yaşımda başımdan bir hastalık geçti bundan dolayı evlenmedim. Hayatım boyunca hep yalnız yaşadım ve hala yalnız yaşıyorum. Birilerinin yanıma gelip benimle sohbet etmesi beni çok mutlu ediyor. Günümü apartmanın kazan dairesini temizleyerek ve ibadet ederek geçiriyorum. Kaldığım bu tek gözlü ev çalıştığım apartmanın sahibine ait. Yıllardır burada kalmama izin verdi. Her insan gibi bende aile kurmak isterdim ama nasip olmadı. Bu şekilde hayatımı sürdürüyorum. Şu an da tek istediğim bir evde rahat bir hayat yaşamak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler