TDK'dan +18'lik sözlük

TÜRK Dil Kurumu’nun (TDK), internet sitesi üzerinden verdiği sözlük hizmetinde bazı kelimelerin sözlük anlamlarının yanı sıra argo anlamlarını da birlikte vermesi dikkat çekiyor. Her gün binlerce kişinin kullandığı ve son olarak 2011 yılında güncellenen T

TDK'dan +18'lik sözlük
TÜRK Dil Kurumu’nun (TDK), internet sitesi üzerinden verdiği sözlük hizmetinde bazı kelimelerin sözlük anlamlarının yanı sıra argo anlamlarını da birlikte vermesi dikkat çekiyor.
 
Her gün binlerce kişinin kullandığı ve son olarak 2011 yılında güncellenen TDK sözlüğünde güncel Türkçe sözlük bölümünde anlamının yanında argo demeden argo karşılığı da birlikte veriliyor.
 
 
TDK: BİRİNE SORAMAYAN SÖZLÜKTEN ÖĞRENİYOR
Sözlüğün içeriği hakkında bilgi veren TDK Sözlük Uzmanı Betül Eyövge Yılmaz, Türk diline girmiş yazılı eserlerde ve gündelik hayatta kullanılan kelimelerin sözlüğe eklendiğini bildirdi. Argo sözlerin de dilin bir parçası olduğuna işaret eden Yılmaz, herkesin argo bir kelimeyi ailesine ya da arkadaşına soramayacağını belirterek, bu nedenle sözlüğün aydınlatıcı bir yönü olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler