TBMM'den Trabzon'a seminer

3-4 Aralık tarihlerinde Trabzon’da yapılacak toplantıya Trabzon’un yanı sıra Rize, Giresun ve Ordu’dan da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.STK’LAR İÇİN YASAMA OKULUYasama Derneği Başkanı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Trabzonlu İrfan

TBMM'den Trabzon'a seminer

3-4 Aralık tarihlerinde Trabzon’da yapılacak toplantıya Trabzon’un yanı sıra Rize, Giresun ve Ordu’dan da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

STK’LAR İÇİN YASAMA OKULU

Yasama Derneği Başkanı ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Trabzonlu İrfan Neziroğlu, Trabzon’da STK’lar için Yasama konusunda seminer düzenliyor.

Usta Park Hotel’de 3 Aralık 2011 cumartesi (bugün) günü saat 09.30’da açılışı yapılacak program 2 gün sürecek. TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İrfan Neziroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hollanda Büyükelçiliğinin MATRA Programı çerçevesinde finanse edilen Proje’nin amacı, sivil toplum kuruluşlarını TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetleri konusunda bilgilendirerek sürece aktif katılımlarına destek vermek. STK’ların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışma düzenini bilmeleri, milletvekillerinden bir konunun farklı şekillerde TBMM gündemine taşınmasını talep etmeleri konusunda önemli.

Eğitim ve atölye çalışmaları çerçevesinde, STK temsilcilerini yasa yapma süreci ve parlamenter denetim yolları konularında bilgilendirici sunumlar ve konu bazlı oluşturulan gruplar vasıtasıyla uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda, STK'ların gündeme getirmek istedikleri sorunları, bir yasama materyali (yasa teklifi taslağı, sözlü veya yazılı soru, genel görüşme veya meclis araştırması önergeleri  taslakları vs.) haline getirmelerine yönelik uygulamalı atölye çalışmaları yapılıyor. Proje’nin, Burdur ve Ağrı eğitimleri ise bahar aylarında gerçekleştirilecek. Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek final toplantısında, bahsi geçen 4 ilde çalışmalara katılan STK temsilcileri arasından bir grup Meclis çatısı altında bir araya getirilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem