TBMM'de koalisyon görüşmeleri başlıyor

Cevdet Yılmaz: Meclis başkanlığı seçimlerinde koalisyon pazarlıklarının devreye girmesini beklemiyorum "Meclis başkanı seçildikten sonra partilerin tutumları da somutlaşmış olacak" Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ak Parti Genel Merkezi'ne girişi öncesinde g

TBMM'de koalisyon görüşmeleri başlıyor
Cevdet Yılmaz: Meclis başkanlığı seçimlerinde koalisyon pazarlıklarının devreye girmesini beklemiyorum
 
"Meclis başkanı seçildikten sonra partilerin tutumları da somutlaşmış olacak"
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ak Parti Genel Merkezi'ne girişi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis başkanlığı seçimlerine ilişkin Yılmaz, "Bu aşamada koalisyon pazarlıklarının devreye girmesini ben beklemiyorum. Meclis başkanlığı kendi başına bir süreç" dedi. 
 
 
Yılmaz, "25. dönem Meclis hayırlı olsun. Çok renkli bir Meclis gerçekten. Temsil gücü çok yüksek bir Meclis. Vatandaşımızın yüzde 95'nin tercihlerinin yansıdığı bir Meclis" dedi. 
 
"MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN BAŞBAKANIMIZ GENİŞ İSTİŞARELERDE BULUNUYOR"
Yılmaz,  "Ak Parti'nin Meclis Başkanlığı'na kimi aday göstereceğine ilişkin bir soruya Yılmaz, "Bu konuda istişarelerimiz devam ediyor. Sayın Başbakanımız geniş istişarelerde bulunuyor. Henüz belirlenmiş bir isim yok. İstişare süreci devam ediyor" dedi. 
 
"AK PARTİ BÜTÜN ALTERNATİFLERE AÇIK HİÇ BİR PARTİYE  KAPSINI KAPATMIYOR"
Koalisyon hükümetine ilişkin, "Ak Parti, bütün alternatiflere açık. Hiç bir partiye  kapsını kapatmıyor. En geniş şekilde görüşmelerini gerçekleştirecek. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi. 
 
"MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİKTEN SONRA PARTİLERİN TUTUMLARI DA SOMUTLAŞMIŞ OLACAK"
MHP daha mı yakın koalisyona? Sorusu üzerine Yılmaz, "Her parti ile ilgili artı eksi değerlendirmeler yapabilirsiniz. Bütün bunlar için çok erken. Meclis başkanı seçildikten sonra partilerin tutumları da somutlaşmış olacak. Partiler oldukları yerde durursa uzlaşma olmaz. Herkesin adım atması gerekir" dedi. 
 
"MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE KOALİSYON PAZARLIKLARININ DEVREYE GİRMESİNİ BEN BEKLEMİYORUM"
Meclis başkanlığı seçimlerine ilişkin Yılmaz, "Bu aşamada koalisyon pazarlıklarının devreye girmesini ben beklemiyorum. Meclis başkanlığı kendi başına bir süreç" dedi.  
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler