TBMM'de 3'lü zirve sona erdi!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında gerçekleşen BDP'li ve AK Parti'li vekillerin görüşmesi sona erdi. Görüşmeden net bir sonuç çıkmazken, heyetlerin yarın bir kez daha biraraya geleceği açıklandı.Görüşme sonrasında ilk açıklamayı BDP'li Selahattin Demi

TBMM'de 3'lü zirve sona erdi!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında gerçekleşen BDP'li ve AK Parti'li vekillerin görüşmesi sona erdi. Görüşmeden net bir sonuç çıkmazken, heyetlerin yarın bir kez daha biraraya geleceği açıklandı.

Görüşme sonrasında ilk açıklamayı BDP'li Selahattin Demirtaş yaptı. Demirtaş, "Bu akşam ya da yarın detaylı açıklama yapacağız" dedi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyaloğa açık olduğumuzu hep ifade ettik. Biz toplantıda önerilerimizi sunduk. Bugün ya da yarın yeniden görüşeceğiz. Diyalogtan umutluyuz. Çözüm elde edemesek de biz çalışmaya devam edeceğiz."

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan AK Parti heyetinden Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, "BDP ile yapılan görüşmeyi olumlu olarak değerlendiriyoruz. Yöntem ise net değil" dedi.

AK Parti heyetinden Ahmet Aydın ise, "Görüşme olumlu geçti, yarın yine görüşeceğiz" dedi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ

Üçlü zirve öncesinde BDP'li Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le kısa bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonrasında ise Cemil Çiçek başkanlığında üçlü zirveye geçildi. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki zirveye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem