TBMM yoğun gündemle toplanacak

 Genel Kurul’da 22 Ocak Salı günü “böcek” komisyonu olarak da adlandırılan “Yasadışı dinlemelerin ve teknolojik araçlarla özel hayatın gizliliğine yönelik ihlallerin tespiti, önlenmesi vegerekli tedbirlerin alınması” konusunda AK Parti tarafından Meclis a

TBMM yoğun gündemle toplanacak

 Genel Kurul’da 22 Ocak Salı günü “böcek” komisyonu olarak da adlandırılan “Yasadışı dinlemelerin ve teknolojik araçlarla özel hayatın gizliliğine yönelik ihlallerin tespiti, önlenmesi vegerekli tedbirlerin alınması” konusunda AK Parti tarafından Meclis araştırma komisyonu kurulması için verilen ve diğer partilerin de aynı konuda verdiği önergeler görüşülecek.

Genel Kurul’da, Çarşamba günü Kürtçe savunma önündeki engelin kaldırılmasını amaçlayan “anadilde savunma” ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkân tanıyan tasarı ele alınacak. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, sanıklar, iddianamenin okunması ve esas hakkında mütalaanın verilmesi üzerine sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapabilecek.

Bu hafta Genel Kurul’da ayrıca TSK Disiplin Kanunu Tasarısı ele alınacak. Tasarıyla, “aşırı derecede borçlanma ve borçlarını ödeyememe, ahlaki zayıflık, ideolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak, iffetsiz kimseyle evlenmek veya yaşamak, gayri tabii mukarenette bulunmak” TSK’dan ayırma sebebi olacak. Disiplinsizliğe karşı oda hapsi verilemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem