TBMM Başkanlığı için ilk aday

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. Bal, Meclis Başkanlık Divanı'na sunduğu başvurusunda, "24. Dönem İkinci Devre TBMM Başkanlığı için adaylığımı koyuyorum. Anayasa'nın 94. ve Meclis

TBMM Başkanlığı için ilk aday
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. Bal, Meclis Başkanlık Divanı'na sunduğu başvurusunda, "24. Dönem İkinci Devre TBMM Başkanlığı için adaylığımı koyuyorum. Anayasa'nın 94. ve Meclis İçtüzüğü'nün 10. maddeleri uyarınca gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadelerini kullandı.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in görev süresinin 4 Temmuz 2013'te sona ermesi dolayısıyla Meclis Başkanlığı seçimi için takvim bugün başladı.
 
Adaylar başvurularını, 28 Haziran Cuma günü saat 24.00'e kadar Başkanlık Divanı'na bildirecek.
 
Milletvekilleri, yeni Meclis Başkanı'nı belirlemek için TBMM Genel Kurulu'nda  2 Temmuz Salı günü oy kullanacak.
 
TBMM İçtüzüğü'ne göre, siyasi parti grupları başkanlık için aday gösteremiyor. TBMM, seçimin yapılacağı gün kendiliğinden toplanıyor. Başkan seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılıyor; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçiliyor. Başkan seçimi aday gösterme süresinin bitiminden itibaren beş gün içinde tamamlanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem