TBMM Başkanı Yılmaz: "Yedi düvele karşı..."

Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Devletimiz, ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. En zor dönemlerde yedi düvele karşı koymasını bilen

TBMM Başkanı Yılmaz: "Yedi düvele karşı..."

Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Devletimiz, ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. En zor dönemlerde yedi düvele karşı koymasını bilen bu millet yaşadığımız bu zor dönemleri de mutlaka aşacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından kürsüye davet edilen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Tarihimizin ve ülkemizin bir özeti olan İstanbul'da bir araya gelerek milyonlarca yüreği toplu olarak gösterdiniz. Bu milletin birlik ve beraberliğini tek ses olarak haykırdınız. Dosta güven, düşmana kaygı verdiniz. Allah yüzlerinizi ak eylesin. Hep birlikte inanıyor ve diyoruz ki en son ocak sönmeden, en son nefer şehit olmadan bu bayrak inmez bu vatan bölünmez. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, "Bu toprakları vatan yapan, bu ay yıldızlı bayrağa rengini veren onu özgürce semalarımızda dalgalandıran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için bu ülkenin değerleri için bir insan tarafından yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptılar. Bizlerin bu ülkede özgürce yaşamasını sağladılar. Bir hilal uğruna batan güneşlerin tarihe sığmayan şehitlerin anısına ne söylesek az, ne yapsak yetmez. Bu vatanın sahibi bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehit olanlardır. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız, emanete sahip çıkmak şehitlerimizin uğrunda can verdiği değerleri korumakla ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yücelttikçe şehitlerimizin ruhu şad olacaktır" diye konuştu.

"VATANIMIZI, MİLLETİMİZİ, DEĞERLERİMİZİ KORUYACAK VE YÜCELTECEĞİZ

Yılmaz, "Vatanımızı, milletimizi, değerlerimizi koruyacak ve yücelteceğiz. Bunun için güçlü olmak gerekir, güçlü olmakta birlikte ve beraberlik ile mümkündür. Devletimiz ülkemize yönelik her türlü tehdit bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. En zor dönemlerde yedi düvele karşı koymasını bilen bu millet yaşadığımız bu zor dönemleri de mutlaka aşacaktır. Kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka kavuşacaktır. Bunun en büyük güvencesi bu ülkenin dört bir yanında yaşayan her türlü inanç, kimlik, anlayış ve siyasal görüş sahibi 78 milyon insanımızın ortak bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusudur. Bugün burada milyonlarca nefes teröre karşı tek ses mitingine katılan kardeşlerim bunun en canlı şahididir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem