Tavukçuların KDV sorunu çözüldü

Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde KDV yüzde 8 olarak belirlendi.Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Buna göre, kümes hayvanlarının ve sakatatlarının toptan teslimler

Tavukçuların KDV sorunu çözüldü

Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde KDV yüzde 8 olarak belirlendi.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, kümes hayvanlarının ve sakatatlarının toptan teslimlerde yüzde 1 olan KDV oranı, yüzde 8 oldu. Kümes hayvanlarının perakende teslimlerinde ise yüzde 8 olan KDV oranı korundu.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, bu kararda tüketicinin hiçbir kaybının bulunmadığını belirterek, ''Perakende fiyatlar yüzde 8'di yine yüzde 8. Toptan satışlarda yüzde 1 ile satıyorduk, yüzde 7 devletten alacağımız oluyordu. Şimdi biz de toptancıya ve markete yüzde 8 ile satacağız. Bu kararla tavukçuların KDV sorunu çözülmüş oldu'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem