Tatlıses'in zanlıları olayı anlattı

Saldırıda tetiği çektiği iddia edilen zanlı Balıkesir'de yakalanırken, olayda kullanılan kalaşnikfof da Ömerli Barajı'nda bulundu.Akşam gazetesinde yer alan habere göre; İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıda otomobili kullandığı iddia edilen Yunus A. İstan

Tatlıses'in zanlıları olayı anlattı

Saldırıda tetiği çektiği iddia edilen zanlı Balıkesir'de yakalanırken, olayda kullanılan kalaşnikfof da Ömerli Barajı'nda bulundu.Akşam gazetesinde yer alan habere göre; İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıda otomobili kullandığı iddia edilen Yunus A. İstanbul'un Gebze ilçesinde gözaltına alındı. Zanlının ifadesinde şunları söylediği iddia edildi:

"HUSUMETLERİ VARDI İNTİKAM ALMAK İSTEDİ"
"Abdullah Uçmak ile 15 gün önce tanıştım. Cezaevinden arkadaşım olan adamı Süleyman tanıştırdı. 15 gün onun evinde yatıp kalktım. Ben ve Ersin A.'ya (Tetiği çektiği iddia edilen kişi), Tatlıses ile husumeti olduğunu, intikam almak istediğini söyledi. Beraber kurşunlamayı teklif etti. Bize 'Korkmayın, size bir şey olmaz' dedi. Görevi kabul ettik.

ÖNDEN KEŞİF YAPILDI
Saldırı öncesi (11 Mart) keşif yaptık. Saldırı günü Abdullah Uçmak arka koltuktaydı. Maslak'ta araçtan indi, 'Ben size çıkışını haber vereceğim, hazır olun' dedi. Taksiyle yanımızdan ayrıldı. İbrahim Tatlıses'in programı bittiği sırada Uçmak bizi arayarak 'Hazır olun' dedi. Sonrasında Ersin sağ arka camı açarak ateş etti. Hızla olay yerinden kaçarak Ömerli Barajı'na gittik.

SALDIRININ KARŞILIĞI 500 BİN DOLAR
Ersin'in elinde iz bırakmamak için ameliyat eldiveni takılıydı. Silahı parçalayarak baraja attık. Sonra otobüse binerek ben Gebze'ye gittim o da Balıkesir'e. Ersin bana, 'Uçmak saldırı karşılığında 500 bin dolar verecek' dedi."

Zanlı, polise "Her şeyi anlatacağım ama beni onlardan bir gün önce adliyeye gönderin" dedi.

BARAJDA KELEŞ AVI
Bu arada, tetikçi olduğu iddiasayla Balıkesir'de yakalanan Ersin A., İstanbul'a getirildi.

Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar da Ömerli Barajı'nda silah aradı. Önce bir parçası bulundu.

9 saatlik arama sonunda kalaşnikofa ulaşıldı. Balistik incelemede, olay yerinde bulunan boş kovanların bu silaha ait olduğu tespit edildi.

Daha önce de Uçmak'ın sevgilisinin evinde bir kalaşnikof bulunmuş ancak silah temiz çıkmıştı.

PKK DA İŞİN İÇİNDE Mİ?
Bu arada, saldırıyla ilgisi olduğu iddia edilen 7 PKK'lı da gözaltına alındı. PKK'lıların saldırıdan kurtulan Tatlıses'i öldürmek için talimat aldığı öne sürüldü.

SU İSTEDİ, POLİS GELDİ
Saldırıyı azmettirdiği iddia edilen Abdullah Uçmak, polisin yoğun çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

Uçmak'ın adresinin tespiti için dinlemeye alınan telefondan yaptığı görüşmeler bir bir çözüldü.

Uçmak, 'Abdullah Kaçmak' adına kayıtlı olduğu tahmin edilen bir telefonla mahallesindeki sucuyu arayıp "441'e bir su" dedi. Ekipler bunun üzerine maliyeci kılığına girip su bayiine gitti.

Polis, böylece müşteri kayıtlarını tek tek inceledi. Operasyonun deşifre olmaması için rutin bir uygulama imajı verildi. Sucuda, 441 nolu abonenin Abdullah Kaçmak olduğu tespit edildi.

"Kaçmak" sahte soy ismini kullanan Uçmak'ın adresi belirlendi, operasyonun düğmesine basıldı.

Uçmak'ın, olayda kullanılan aracı da "Abdullah Kaçmak" adına kiraladığı daha önce tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem