Taşeronlar hesap soruyor

Ankara'da taşeron işçiler, seçimlerden önce verilen bir çok vaadin şimdi yerine getirilmesini istedi!Taşeron köleliğinin son bulmasını isteyen işçiler, Taşerona Kadro söylemini yineledi... Ankara Numune Hastanesi’ndeki taşeron işçiler kendilerini verilen

Taşeronlar hesap soruyor

Ankara'da taşeron işçiler, seçimlerden önce verilen bir çok vaadin şimdi yerine getirilmesini istedi!

Taşeron köleliğinin son bulmasını isteyen işçiler, Taşerona Kadro söylemini yineledi...

 Ankara Numune Hastanesi’ndeki taşeron işçiler kendilerini verilen kadro sözünün tutulması için hastane önünde basın açıklaması yaptı.

CHP’li vekillerin de katıldığı eylemde işçiler “Seçimlerden önce partiler bize asgari ücret ve taşeron konusunda söz verdi. Şimdi sözlerini tutma zamanı” dediler. Hastane önündeki açıklamada tek tek söz alarak taleplerini CHP Milletvekili Murat Emir ve Şenal Saruhan eşliğinde duyuran işçilerin ortak talebi kamuda ve özelde taşeron işçiliğin sona erdirilmesi oldu. “Biz insanız kiralanamayız. Tarlada bir ot değiliz. İnsanız insanca değer görmek istiyoruz” diye bir kadın işçi hastanede taşeron temizlik işçisi olarak çalıştırılmalarına rağmen kendilerine bir çok işin yaptırıldığını anlattı.

“Temizlik işçisi olarak aldılar, hasta altını, sondasını bize yaptırıyorlar. Hastanın ve bizim sağlığımız riske atılıyor. Bütün işler taşerona yüklenmiş. Biz kadro istediğimiz gibi yapacağımız işin de tanımını istiyoruz” diyen işçi, kendilerinin bu işi yapmadıkları durumda işten atılmakla tehdit edildiğini söyledi. Bütün taşeronların sesi olduklarını söyleyen işçiler son süreçte gündeme gelen taşeron özel güvelikler konusuna da değindi. Onlarında kendileri gibi aynı sıkıntıları çektiğine dikkat çeken işçiler, özel güvenliklere de kadro talebinde bulundu.

İŞÇİLERE SÖZ VERDİLER

İşçileri dinledikten sonra söz alan CHP Milletvekili Şenal Saruhan, “Taşeronlaştırma kuralsızlık kuralsızlık da köleliktir. Taşeronlaştırmanın kaldırılması için gayretle çalışacağız” sözünü verdi. “Taşeron işçilik yüz yılımıza yakışmayan modern kölelik biçimidir” diyen CHP Milletvekili Murat Emir de işçilere şu çağrıda bulundu: “‘Eğer sözler tutulmazsa Meclis kapısına dayanacağız’ dediniz. Sizlere sözler tutulmazsa Meclis kapısında hakkınızı almanız için sizleri karşılayacağız” dedi. (Ankara EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem