Tarkan'dan memleketine tam destek

Memleketinde yapılan hidroelektrik santrali inşaatına karşı tavrını koyan Tarkan, bu amaçla çıkarılmış bir takvime kapak oldu.Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde doğal SİT alanı ilan edilen İkizdere

Tarkan'dan memleketine tam destek

Memleketinde yapılan hidroelektrik santrali inşaatına karşı tavrını koyan Tarkan, bu amaçla çıkarılmış bir takvime kapak oldu.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde doğal SİT alanı ilan edilen İkizdere Vadisi’nde bir HES projesi bitiyor, diğeri başlıyor.
 
Mahkeme kararları ve yöre halkının protestolarına rağmen yapımı tamamlanan 3 HES projesinin ardından bu kez de maden suyu kaynağının bulunduğu Şimşirli Köyü’nde HES yapımı için faaliyet başlatıldı.
 
İkizdere deresinde çalışma başlatılması üzerine İkizdere Derneği üyeleri ile yöre halkı bölgede toplandı, jandarmanın güvenlik önlemleri altında iş makinelerinin çalıştırılmasına tepki gösterdi.
 
TARKAN FOTOĞRAFLI TAKVİMLE EYLEME DESTEK
 
İkizdere Vadisi’nde yapımı süren hidroelektrik santral (HES) inşaatlarına karşı mücadele yürüten hemşehrilerine her fırsatta destek olan sanatçı Tarkan’ın kendi köyü olan Rüzgarlı’da geçen yaz HES karşıtı, ‘Dereler özgür aktıkça, özgürüz. Su hayattır satılamaz’ yazılı bir pankartın önünde çektirdiği fotoğraf da, Rüzgarlı Köyü Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği (RÜZGAR-DER) için çıkartılan 2013 yılı takviminde kullanıldı.
 
Tarkan’ın kuzeni Meryem Demircan, takvimle geldiği Şimşirli Köyü’nde HES’e karşı çıkan köylülere destek verdi. Tarkan’ın köye geldiğinde çektirdiği fotoğrafı kendisinin bilgisi dahilinde takvimde kullandıklarını belirten Demircan, “Ben HES’lere karşıyım. Doğanın güzelliğinin bozulmasını istemiyorum. Kuzenim Tarkan da bize her zaman destek oluyor” dedi.
 
Sanatçı Tarkan 2010 yılının Ağustos ayında konser verdiği Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası’nda, “HES’lerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. Kimsenin doğayı ve bu güzelliği tahrip etmeye hakkı yok” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem