Tarkan'a 2 yıl hapis şoku!

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Recep Aytek, Kubilay Keskin, Gülperi Erçetingöz ve Murat Erdoğan ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık Murat Erdoğan uyuşturucu madde ticareti y

Tarkan'a 2 yıl hapis şoku!

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Recep Aytek, Kubilay Keskin, Gülperi Erçetingöz ve Murat Erdoğan ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık Murat Erdoğan uyuşturucu madde ticareti yapmadığını öne sürerek, esrar ve kokain kullandığını, ancak bunları bırakmak amacıyla 2 yıldır tedavi gördüğünü ifade etti.

'EVDE OLANLARDAN KULLANMIŞ OLABİLİR'

Mesleğinin reklamcılık olduğunu bu yüzden bazı sanıkları tanıdığını belirten Erdoğan, sanıklardan şarkıcı Tarkan Tevetoğlu ile 15 yıllık arkadaş olduğunu kaydetti. Tevetoğlu’nun bazen kendisinde kaldığını söyleyen Erdoğan, "Bazen o bende kalıyordu, bazen de ben onun evinde kalıyordum. Kesinlikle Tarkan’a uyuşturucu temin etmedim. Belki bende kaldığı zamanlarda benim kullandığım maddelerden almış olabilir. Ondan da bilgim yok" dedi. Kullandığı uyuşturucu maddeyi Bebek’te tanımadığı bir kişiden aldığını iddia eden sanık Erdoğan’ın avukatı ise müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Fuat Seyhan hakkında yakalama kararının sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

TARKAN’IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Evinde esrar maddesi ile yakalanan şarkıcı Tarkan hakkındaki ilk soruşturmaya Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bakmıştı. Özel yetkili savcılığın görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermesinin ardından 17 sanık hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgütlü olarak işlenmiş olduğu gerekçesiyle dosyayı Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Dosyayı inceleyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun "iştirak halinde bireysel suç" olduğunu bildirerek görevsizlik kararı vermişti. Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın çözümlenmesi için dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 9 ay sonra davanın İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar vermişti. Tarkan’ın, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem