"Tarihi nitelikte bir adım attık!"

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için gerçek

"Tarihi nitelikte bir adım attık!"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik.
 
Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için gerçekten çetin mücadele verdik. Artık söz sırası sizde. Süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerimizden bekliyoruz. Sizlerden şu terörün sinsi baskısına karşı çıkmanızı bekliyoruz." dedi.
 
"YOKSULLUĞUN NEDENİ TERÖR!"
 
"Yoksulluğun en büyük nedeni terördür" diyen Başbakan, "Eğer şu terör bitsin, Tunceli'de Van'da Şırnak'ta Bitlis'te yoksulluk diye bir şey kalmayacaktır, o zaman oraya yatırım gidecektir. Yatırım gidiyor mu şimdi gitmiyor. Niye? Yatırımcı huzur arar. Riskli olan bir yere gitmez. Kendi insanlarına, dükkanlarının kepenklerini indirten teröristin olduğu yere yatırımcı gider mi?" sözleriyle çarpıcı mesajlar verdi.
 
İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları
 
"Gerçekleştirdiğimiz eserlerin Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen yıl 8 Mart'ta tüm dünyada Kadınlar Günü'nün kutlandığı günde Mardin'deydik. Mardin'in tüm Türkiye'nin tüm dünyanın Kadınlar Günü'nü tebrik ettik. Şimdiden Mardin'den tüm hanım kardeşlerimizin Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bu sene Kadınalar Günü'nü Siirt'te kutlayacağız. 8 ve 9 Mart'ta Siirt'te olacağız.
 
"Mardin'de kadına da çocuğa da şiddet uygulanmaz. Ama bu yanlışı yapanlar varsa toplum olarak o kişileri uyaracağız. Hanım kardeşlerim haklarını bilsinler bu şiddete karşı seslerini çıkarsınlar. Şu ana kadar Türkiye genelinde 50 aile destek merkezi açtık. 15 bin kardeşimiz bundan istifade etti.
 
"Mardin'de kaçak elektrik oranı çok yüksek"
 
"Maalesef Enerji Bakanlığı verilerine göre Mardin'de kaçak elektrik oranı çok yüksek. Ama Mardinli kardeşim helal ile haramın ne olduğunu çok iyi bilir. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyorum.
 
Mardin artık büyükşehir belediyesi statüsüne kavuştu. Mardin tüm ilçe planları Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Tüm atıksu kanallarını, içme suyu şebekesini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bununla Mardin'in genelinde bir plan bütünlüğü hallediliyor.
 
Belediyecilik AK Parti iktidarının işidir. Belediyecilikten gelmiş bir kardeşiniz olarak Mardin'i daha güzel yerlerde görmek istiyoruz. İnşallah 2014 Mardin için yeni bir başlangıç dönemi olacaktır.
 
Sizlerin oylarıyla Meclis'e gelen Mardinli vekilimiz Muammer Güler'i İçişleri Bakanı yaptık. Valilikten yerel yöneticilikten gelmiş birisi olarak bu görevini aynı heyecanla Mardin'de ve diğer illerimizde kullanacaktır. Mardin'deki kardeşlik ve dayanışma inşallah tüm Türkiye'ye sirayet edecektir. Mardin son on yılda kardeşlikle büyüdü.
 
"Tarihi nitelikte bir adım attık"
 
Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek için gerçekten çetin mücadele verdik. Artık söz sırası sizde. Süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerimizden bekliyoruz.
 
Sizlerden şu terörün sinsi baskısına karşı çıkmanızı bekliyoruz. Siz karşı çıktığınızda inşallah işsizlik diye bir sorun kalmayacaktır. Gaziantep'te işsizlik yok dışarıdan işsiz istihdam ediyor. Çünkü terör Gaziantep'e sızamadı.
 
"Yoksulluğun en büyük nedeni terördür!"
 
Eğer şu terör bitsin, Tunceli'de Van'da Şırnak'ta Bitlis'te yoksulluk diye bir şey kalmayacaktır, o zaman oraya yatırım gidecektir. Yatırım gidiyor mu şimdi gitmiyor. Niye? Yatırımcı huzur arar. Riskli olan bir yere gitmez. Kendi insanlarına, dükkanlarının kepenklerini indirten teröristin olduğu yere yatırımcı gider mi?
 
Dükkanlarının kepenklerini indiren teröristin olduğu yere yatırımcı gitmez. O insanların ekmek parasında gözü olan bu zihniyetin ülkeye bir faydası olur mu? Tehditle baskıyla kepenkler indiriliyor.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi'ni kurduk. Bu üniversite şehrin en renkli yeri oldu. Kürt dili, Süryani dili, Arap dili ve kültürü anabilim dalında kaliteli nitelikte mastır ve doktora öğrencisi yetişiyor. Üniversitede yetişen 500 öğrenci seçmeli Kürtçe dersi için Kürtçe öğretmen adayı olarak yetişiyor. 
 
Savaş kolaydır, barış zordur. Zor olana talip olduk. Sizlerin hayır duasıyla terörü Türkiye gündeminden söküp atacağız kardeşliği tesis edeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem