Tarihi anlaşma imzalandı

Türkiye ve özerk Irak Kürdistan Bölgesi, Kuzey Irak’ta çıkarılan petrol ve doğalgazı Türkiye’deki boru hatları aracılığıyla dünya pazarlarına ulaştıracak tarihi bir anlaşmayı, Reuters haber ajansına göre bu hafta başında imzaladı.Habere göre kaynaklar, an

Tarihi anlaşma imzalandı

Türkiye ve özerk Irak Kürdistan Bölgesi, Kuzey Irak’ta çıkarılan petrol ve doğalgazı Türkiye’deki boru hatları aracılığıyla dünya pazarlarına ulaştıracak tarihi bir anlaşmayı, Reuters haber ajansına göre bu hafta başında imzaladı.

Habere göre kaynaklar, anlaşmanın Irak Kürdistan Bölgesi (KRG) Başbakanı NeçirvanBarzani’nin Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la üç saat süren toplantıesnasında imzalandığını belirtti.

Ülkede çıkarılacak petrol üzerinde mutlak hakka sahip olduğunu söyleyen Irak yönetimi,Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Kürdistan yönetimiyle yapılacak herhangi bir anlaşmanın, 'Irak’ın egemenliğine bir tecavüz' olacağını duyurmuştu.

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ise, Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak’ın herhangi bir kesiminden petrol ihracatını desteklemediklerini belirterek,  “Bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. Irak federal hükümeti ve Kürt bölgesel yönetimini anayasal bir çözüme varmaya çağırmayı sürdürüyoruz” demişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem