Tanker mülteci botuna çarptı: 2 ölü, 15 yaralı

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan ve üzerinde 30 kişinin bulunduğu bota kuru yük tankeri çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada 2 Suriyeli çocuk hayatını kaybederken, 15 kişi de ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ya

Tanker mülteci botuna çarptı: 2 ölü, 15 yaralı

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan ve üzerinde 30 kişinin bulunduğu bota kuru yük tankeri çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada 2 Suriyeli çocuk hayatını kaybederken, 15 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 Suriyeli mülteciyi taşıyan lastik bot, Foça ilçesi açıklarına kadar geldi. Bu sırada bölgeden geçen bir tanker, kaçakların bulunduğu bota büyük bir gürültüyle çarptı. Feci olayda 30 göçmen denize düştü. Kazada ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 kişi ağır yaralandı. Bir gemiden ihbar alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Gördüğü manzara karşısında dehşete düşen ekipler, hemen yaralı sığınmacıları kurtarmak için çalışma başlattı. Olay yerine çok sayıda takviye ekip de sevk edildi. Göçmenler botlara alınırken, durum ilk yardım ekiplerine bildirilerek gerekli önlemlerin alınması istendi. Karaya çıkarılan ve ağır yaralı olan aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Foça Devlet Hastanesi'ne ve diğer çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 7 yaşındaki kız ve 11 yaşlarındaki erkek iki Suriye uyruklu çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan diğer göçmenlerden bazılarının da durumlarının kritik olduğu öğrenildi. İki çocuğun cesedi İzmir Adli tıp Kurumu'na kaldırılırken, savcılık olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kazadan yaralı olarak kurtarılan Suriyeli bir kazazedenin verdiği bilgiler ise kan dondurdu. İddialara göre İzmir'de yaşayan Suriyeli bir şahıs, İstanbul İkitelli'de yaşayan göçmenleri Avrupa'ya kaçırma bahanesiyle İzmir'e getirdi. Gece yola çıkan göçmenlerin Aliağa ve Foça arasındaki bir yere indirilerek botlara aktarıldığı ve kazanın bundan sonra meydana geldiği ifade edildi.

Tanker mülteci botuna çarptı: 2 ölü, 15 yaralı

Tanker mülteci botuna çarptı: 2 ölü, 15 yaralı

Tanker mülteci botuna çarptı: 2 ölü, 15 yaralı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler