Tam 2 milyon TL! Herkesi şaşırttı

Havalimanı güvenlik kameraları tarafından kaydedilen film gibi operasyonun sonunda tutuklanan kurye S.M. ile serbest bırakılan avukat M.G.Ç.'nin, ilk defa kullandıkları ve sadece birbirlerinin numaralarının kayıtlı olduğu cep telefonlarıyla irtibat kurduk

Tam 2 milyon TL! Herkesi şaşırttı

Havalimanı güvenlik kameraları tarafından kaydedilen film gibi operasyonun sonunda tutuklanan kurye S.M. ile serbest bırakılan avukat M.G.Ç.'nin, ilk defa kullandıkları ve sadece birbirlerinin numaralarının kayıtlı olduğu cep telefonlarıyla irtibat kurdukları ortaya çıktı.

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce geçen cuma gecesi yapılan operasyonda, İstanbul'dan İzmir'e gelen bir kişinin valizi, X- Ray cihazından geçirildi. Yapılan aramada, çok sayıda mavi renkli ecstasy olduğu düşünülen hap tespit edildi. Operasyonun devamında şüpheliyi karşılamaya gelenler olduğu da anlaşıldı. Görevli memurlar, ecstasy hapları getiren kurye gibi davranarak teslim almaya gelenlerle bağlantı kurdu.

Kurye gibi davranan muhafaza memuruyla buluşan kişi, parola olarak, "Para avucunda" dedi ve elindeki katlanmış halde 10 TL'lik banknotu verdi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, kurye S.M. (33) ile Ankara Barosu'na kayıtlı olduğu belirlenen avukat M.G.Ç.'yi (32) gözaltına aldı. Yapılan inceleme sonucunda valizin tabanına gizlenmiş halde metamfetamin- amfetamin içerdiği belirlenen ve ecstasy olduğu tahmin edilen 12 bin 516 gram, yaklaşık 55 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen hapın değerinin 2 milyon TL olduğu belirtildi.

KURYE TUTUKLU, AVUKAT SERBEST

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hollanda'da yaşayan S.M. tutuklanırken, avukat M.G.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan S.M.'nin, Hollanda'da asma tavan ustası olarak çalıştığı, sorgusunda, daha önceden tanımadığı kişilerle İstanbul'da tanıştığını, onların valizi kendisine verdiğini, İzmir'deki akrabalarının alacağını söylediğini, bunun karşılığında ise kendisine bilet aldıklarını söylediği öğrenildi. Üniversite eğitimi KKTC'de tamamlayan ve hakkında daha önce de sigara kaçakçılığı suçundan işlem yapıldığı bildirilen avukat M.G.Ç.'nin ise haplarla bir bağlantısı olmadığını, iş yaptığı kişiyle ilgili olabileceğini söylediği bildirildi. Bu kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

CEP TELEFONLARINDA TEK KAYITLI NUMARA

Film gibi operasyonun ortaya çıkan detayları ise şaşkınlık yarattı. Kurye S.M. ile avukat M.G.Ç.'nin, ilk defa kullandıkları ve sadece birbirlerinin numaralarının kayıtlı olduğu cep telefonlarıyla irtibat kurdukları ortaya çıktı. S.M.'nin telefonun rehberinde, alacak kişinin, 'Dayı', M.G.Ç.'nin telefonunun rehberinde ise kuryenin 'W' olarak kaydedildiği belirlendi. Birbirlerini tanımayan kurye ile alacak kişinin numaraları arayarak bu şekilde buluşacakları ortaya çıktı.

OPERASYON KAMERADA

Bu arada, zehir tacirlerine darbe vurulan operasyon, havalimanının güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, S.M.'nin valiziyle X- Ray cihazından geçmesi, güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi, kurye gibi davranan memur ile alıcı avukatın buluşması ve ardından yapılan operasyon yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler