Talimat bizzat Org. Özel'den!..

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden 5 no’lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının TÜBİTAK bilirkişilerince belirlenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla Donanma A

Talimat bizzat Org. Özel'den!..

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden 5 no’lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının TÜBİTAK bilirkişilerince belirlenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla Donanma Askeri Savcılığı, 5 no’lu hard disk konusunda detaylı araştırma başlattı.

"GÖLCÜK'E KİM GİRDİ ÇIKTI" ARAŞTIRILACAK

5 no’lu harddisk Gölcük'teki donanma üssünde 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunmuştu. Hard disk taban parkeleri altında gizlenmiş olarak ele geçirilmişti. Bu açıdan Donanma Askeri Savcılığı, Gölcük'e o dönemde kimlerin girip çıktığı, hard disk ve bulunduğu odaya kimlerin ulaşabileceği konusunda detaylı bir araştırma yapacak.

MAHKEMENİN TESPİTİ

Savcılar, Gölcük’te ele geçirilen hard diske belgeye dayanarak, aralarında eski kuvvet komutanları da olmak üzere 163 subay hakkında iddianame hazırladılar. Yapılan yargılama sonucu subaylar çeşitli cezalara çarptırıldılar.

Balyoz davası görülürken mahkeme, sanıkların ve avukatlarının, hard diskte yer alan belgelerin çoğunun sonradan üretilmiş olduğu yönündeki itirazlarını ve hard diskin TÜBİTAK’ta ayrıntılı bir incelemeye tâbi tutulması talebini reddetti.

Ancak Poyrazköy davasına bakan mahkeme bu yöndeki talebi kabul edince, hard disk TÜBİTAK uzmanları tarafından İncelendi. TÜBİTAK'ın 20 Ocak 2014'te mahkemeye gönderdiği raporda, "Bazı dosyaların 28.07.2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir.” bulgusu yer aldı.

Hard diskle sonradan oynanmış olabileceği anlamına gelen bu yeni bulgu çerçevesinde de Genelkurmay Başkanı Özel'in talimatıyla yeni bir detaylı soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler