Taliban Türkiye'de ofis mi açıyor

Associated Press'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'dan bir yetkili, henüz ne Taliban'ın Türkiye'de büro açması için resmi bir başvuru olduğunu, ne de Ankara'nın barış görüşmelerine ev sahipliği yapması gibi bir öneride bulunulduğunu belirtti. Ancak ye

Taliban Türkiye'de ofis mi açıyor

Associated Press'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı'dan bir yetkili, henüz ne Taliban'ın Türkiye'de büro açması için resmi bir başvuru olduğunu, ne de Ankara'nın barış görüşmelerine ev sahipliği yapması gibi bir öneride bulunulduğunu belirtti. Ancak yetkili, böyle bir talep gelmesi halinde Türkiye'nin bu konuyu değerlendireceğini ifade etti.

KATAR'DA DA BÜRO AÇMAYI PLANLIYORLAR

 Afganistan, Taliban'ın Katar'da büro açmasıyla ilgili görüşmelerin dışında bırakılmasını protesto etmek için Katar Büyükelçisini geri çağırdı.

El Arabiya'nın haberine göre Afganistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Katar hükümetiyle kardeşlik ilişkileri bulunduğu belirtilerek, Katar'a ülkenin yeniden yapılanmasında gösteriği işbirliği için teşekkür edildi. Ancak açıklamada, Afganistan ve bölgede, Katar'la ilişkiler de dahil son dönemdeki gelişmelerle ilgili olarak Büyükelçi Halid Ahmed Zekeriya'nın istişareler için çağrılması kararı verildiği ifade edildi.

Bir üst düzey Afgan yetkili de Afgan hükümetinin, Katar'ın ABD ve Almanya ile Taliban bürosu açılması konusunda görüşmeler yaptığının farkında olduğunu ve bu girişimi barış sürecinin tesisi için desteklediğini belirtti. Aynı yetkili, Kabil yönetimi bu girişimi desteklemesine rağmen, kendi görüşlerine başvurulmamasını protesto etmek için Büyükelçisini geri çekeceğini söyledi.

Amerikan yönetimi, Taliban'la bu yılın sonuna kadar resmi barış görüşmelerine başlanabilmesi için Katar'da bir büro açılmasını istiyor.

Öte yandan, basının, Taliban'ın Katar bürosunun başkanı olacağını yazdığı Abdüsselam Zaif, Taliban'ın Katar'da büro açma planlarından haberdar olmadığını söyledi.

Taliban'ın Pakistan'daki eski Büyükelçisi Zaif'in yanı sıra Afganistan Yüksek Barış Konseyi üyesi, eski Taliban yetkilisi Arsala Rahmani de büro açılması konusunda bilgisi bulunmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem