Taksim'e neden izin verilmedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanında mitinge neden izin verilmediğini anlattı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda farklı sektörlerden işçileri misafir eden Erdoğan, konuklarının bu anlamlı gününü kutladı.

Taksim'e neden izin verilmedi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanında mitinge neden izin verilmediğini anlattı.
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda farklı sektörlerden işçileri misafir eden Erdoğan, konuklarının bu anlamlı gününü kutladı. 1 Mayıs için Taksim ısrarını yanlış ve maksatlı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, ” Taksim’de miting yapmak demek adeta tüm İstanbul’u felç etmek demek. Birilerinin keyfi, tatmini için tüm İstanbulluların hukukunu kimseye çiğnetmeyiz” diye konuştu.
 
İşçilerin bu özel günlerini kutlamaları için imkan sağladıklarını belirten Erdoğan, bu tarz mitingler için İstanbul’a çok sayıda alan yapıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı, “Herkes Taksim’e kilitleniyor, ’illa miting yapacağız’ derseniz bunun adı anma değil, kaos çıkartma olur. Burada da asla bir iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da. İşçilerin bu özel gününe saygı duymak başka bir şey, İstanbulluların mağduriyetine yol açacak şekilde kamu düzenini bozmak, kamu düzenine saldırmak başka bir şey” dedi.
 
ABD VE BATI MEDYASINA ’GEZİ’ ÖRNEKLİ ELEŞTİRİ
 
ABD ve Batı medyasının Gezi Parkı olaylarına ilgisini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye’yi karalayanların diğer ülkelerdeki olaylar karşısında üç maymunu oynadıklarına şahit oluyoruz. Ferguson’da, Baltimore’da öldürülen siyahlar, insan değil mi? Göstericilere orantısız şiddet uygulandığı konusunda herhangi bir eleştiri duymadım. Bizdeki vandallara ‘çapulcu’ dediğimiz için bizi linç edenler, ABD’dekilere böyle denmesinden hiç rahatsız olmadı” dedi.
 
PARALEL YAPI-TERÖR ÖRGÜTÜ İŞBİRLİĞİ
 
Paralel yapının bölücü örgütle el ele verdiğini ve seçimleri manipüle etmeye yönelik çalışmalar yaptığını açıklayan Erdoğan, “Biri insan katlediyor, öteki hukuku katlediyor. Biri kurşunla, öteki kumpasla milletimizin istiklaline kastediyor” diye konuştu. Erdoğan, bu çeteyle mücadelenin yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla sürdüğünü de ekledi.
 
Türkiye’de çözüm sürecini kendilerinin başlattığını ve bugüne getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı,”Sürecin herhangi bir partinin istismar aracı olarak kullanılması söz konusu olamaz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem