Taksim’de polis müdahalesi: 10 gözaltı

Taksim Tünel’de toplanarak Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 50 kişilik gruba, polis tazyikli su ile müdahale etti. Eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alındı.Taksim Tünel’de saat 18.00 sıralarında top

Taksim’de polis müdahalesi: 10 gözaltı

Taksim Tünel’de toplanarak Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 50 kişilik gruba, polis tazyikli su ile müdahale etti. Eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alındı.

Taksim Tünel’de saat 18.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan için Galatasaray Meydanı’na yürümek ve basın açıklaması yapmak istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalık, çevik kuvvet polisleri tarafından durduruldu. Çevik kuvvet polislerinin İstiklal Caddesini kapatarak grubun yürümesine izin vermemesi üzerine polisle grup arasında arbede yaşandı. Bu sırada çevik kuvvet polislerinin üzerine yürüyen gruba, TOMA tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grubun bir bölümü dağılırken, 10 kişi ellerindeki pankartlarla bir süre caddede oturarak sloganlar attı. Daha sonra polis, eylemcilere dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Dağılmamakta ısrar eden 10 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Eylemciler gözaltına alındığı sırada bazı vatandaşlar polise tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem