Taksim'de gergin bekleyiş

15 Haziran'da polis harekatıyla Gezi eylemcilerinin parktan atıldığından bu yana halka kapalı olan Gezi Parkı'nın açılış tarihi bugün saat 13.30 sularında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından ilan edildi: Pazar günü...Vali Mutlu'nun Twitter'dan a

Taksim'de gergin bekleyiş

15 Haziran'da polis harekatıyla Gezi eylemcilerinin parktan atıldığından bu yana halka kapalı olan Gezi Parkı'nın açılış tarihi bugün saat 13.30 sularında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından ilan edildi: Pazar günü...Vali Mutlu'nun Twitter'dan açıkladığı bu tarih ajanslar tarafından haber olarak geçildi. Ancak bu açıklamadan yaklaşık 3 saat sonra Vali, Gezi Parkı'nın; yarın ya da Pazartesi günü açılacağını söyledi. Vali Mutlu, "Bugün Taksim Meydanı'na toplanma için müsade etmeyeceğiz" dedi.

Vali Mutlu'nun "İstanbul'a huzur ve neşe getirsin. Gezi Parkı'nı yarın yeniden halkımızın hizmetine açıyoruz." tweetinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken açılış tarihinde opsiyon bıraktı.

"PARKIN ETRAFINI POLİSLE, ZABITAYLA ÇEVİRELİM OLMAZ"

Vali Mutlu Davutpaşa'da katıldığı toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mutlu, "Parkın park olarak kullanılması gerekir. Aksi takdirde amacından sapar. Parkı, park olarak kullanmamış oluruz. Parkımızı açacağız. Park kimin için halk için. Etrafını çevirelim, polisle zabıtayla çevirelim olmaz. Hukuk düzeni ile kamu düzeni ile çelişir.İstanbulluların ortak huzur ve güvenliği önemli. Çok nitelikili bir park haline geldi Gezi Parkı. Gösteri yapanlara bir kısıtlamamız yok. Huzurlu bir Ramazan ve güvene ihtiyacımız var" dedi.

Huzuru bozacak davranışlarlara fırsat vermemek gerektiğini ifade eden Vali Mutlu, gösteri yapmadan önce Valilik makamına müracat edilmesi, izin alınması gerektiğini söyledi.

"BU AKŞAMKİ ÇAĞRI DA HUKUKUKUN DIŞINDADIR"

Anayasal hakkı kullanıyorum diyerek protesto yapılamayacağını söyleyen Vali Mutlu, "Sanki hukuki bir toplantı yapılıyormuş gibi çağrılar yapılıyor. Müracat etmeden izin almadan toplanma hakkına sahip değildir. Bu akşam ki çağrı da hukukun dışındadır. Daha fazla huzur, birlik ve beraberlik çerçevesinde,önümüzdeki günleri güzel günler olarak geçirmemiz gerekir" diye konuştu.

"BU TOPLANMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Taksim Dayanışmasını'nın bu akşamki çağrısına ilişkin bir soruya Vali Mutlu, "Taksim'de toplanma hukuki değil. Yetkili makamlardan bir izin müracatınız yok. Bu toplanmalara izin vermeyeceğiz. Polisimiz gerekli anonsları yapacak. Bu anonslardan sonra dağılanlar oluyor. Polisle çatışma heveslileri var. Herkesin birbirinin gözünün içine sevgiyle bakması gerekir" şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan Taksim Dayanışması bugün saat 19.00'da mahkemenin Taksim kararını açıklamak üzere Gezi Parkı'nda toplanma kararı almıştı. Konuyla ilgili Taksim ve çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem