Taksim Meydanı'na müdahale başladı...

İstanbul'da polis ekipleri, Taksim Gezi Parkı protestoları sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor. İstanbul'da polis ekipleri, biber gazı ve plastik mermi kullanarak Taksim Gezi Parkı olayları sebe

Taksim Meydanı'na müdahale başladı...
İstanbul'da polis ekipleri, Taksim Gezi Parkı protestoları sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor.
 
İstanbul'da polis ekipleri, biber gazı ve plastik mermi kullanarak Taksim Gezi Parkı olayları sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıktı. Ekiplerin Gezi Parkı'na müdahale etmediği, sadece meydandaki kontrolü sağladığı görüldü.
 
Gümüşsuyu'nda eylemcilerle karşılaşan polisler, biber gazı ve plastik mermi kullanarak barikatları aştı. Eylemciler ise taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi. Burada megafonlarla duyuru yapan polis yetkilileri, Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale olmayacağını, anıt ve çevresindeki pankartların temizleneceğini açıkladı.
 
Eylemcilerin Gezi Parkı'nda ve AKM'de gergin bir şekilde bekledikleri görülüyor. Gözaltına alınan kimsenin olmadığı belirtildi.
 
GÜMÜŞSUYU'NDA MÜDAHALE 
 
İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkıyor. Eylemcilerle Gümüşsuyu'nda karşılaşan ekipler biber gazı ve plastik mermiyle müdahalede bulundu. Sloganlar atan eylemciler, kurdukları barikatların ardından polislere taş fırlatıyor.
 
Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını bildirmişti.
 
ANKARA'DA GÖSTERİCİLER İKNA OLDU
 
Başkentte, emniyet güçleri, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek veren Kuğulu Park'taki göstericileri, çadırlarını kaldırmaları konusunda ikna etti. Göstericiler, polisin bu davranışına alkışlarla karşılık verdi.
 
Emniyet güçleri, Kuğulu Park'ta çadır kurarak eylemlerine devam eden çoğu üniversite öğrencisi grubu, sabaha karşı çadırlarını kaldırmaları konusunda uyardı.
 
Sorumlu polis müdürü, eylemcilerden bazılarıyla görüşerek, kendilerine müdahale etmek istemediklerini belirtti ve çadırlarını parktan kaldırmalarını istedi.
 
Görüşmenin ardından ikna olan eylemciler, Kuğulu Park'taki çadırlarını söktü. Olaysız dağılan eylemciler, polisin bu davranışına alkışlarla karşılık verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler