Taksim Gezi Parkı Kararı Açıklanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün görüşen Taksim Dayanışması'nda yer alan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Gezi Parkı eylemcilerinin tüm taleplerini Başbakan'a ilettiklerini bildirdi. Kahraman, dün Başbakan Erdoğan ile Tak

Taksim Gezi Parkı Kararı Açıklanıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün görüşen Taksim Dayanışması'nda yer alan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Gezi Parkı eylemcilerinin tüm taleplerini Başbakan'a ilettiklerini bildirdi.
 
Kahraman, dün Başbakan Erdoğan ile Taksim Dayanışması ve sanatçıların görüşmesi hakkında Gezi Parkı'nda bilgi verdi.
 
Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz güç kullandığı görüşlerini Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını belirten Kahraman, şunları kaydetti:
 
"Başbakan'a, Gezi Parkı eylemcilerinin tüm taleplerini ilettik. Öncelikle 'Gezi Parkı, Gezi Parkı olarak kalmalıdır' şeklindeki talebimize Başbakan, yargı kararının beklenmesi gerektiğini, öncelikle olanın bu olduğunu ve hukuku tanıyacaklarını ifade etti. İkinci talebimiz; ne yazık ki yitirdiğimiz canlara ve yaralanmalara neden olan sorumlular hakkında işlem başlatılmasıydı. Bu konuda aldığımız cevap da sorumlular hakkında işlem başlatıldığı, İzmir'de bir sürecin işletildiği ve 3 görevlinin görevinden uzaklaştırıldığı ve bundan sonra da tüm sorumlular hakkında benzer işlemler yapılacağı oldu."
 
Kahraman, bazı taleplerine ise cevap alamadıklarını söyledi.
 
Tayfun Kahraman, bundan sonra yapacakları konusunda kararı Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin ortaklaşa vereceğini sözlerine ekledi.
 
Kendilerine destek veren sanatçılara teşekkür eden Kahraman, "Bu görüşmeyi sanatçı dostlarımızın katkılarıyla yaptık. Sanatçı dostlarımız bu görüşmeyi, bizler adına organize etti. Onlara ateşten gömleği giyme cesareti gösterdikleri ve bizlere kendimizi ifade etme şansını vermede yol açtıkları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
Kahraman'ın konuşmasının ardından söz alan bazı eylemciler de görüşlerini dile getirdi.
 
Bu arada, eylemcilerin değerlendirmeler sonucu izleyecekleri yol ve yöntemlere ilişkin alacağı karar, yarın saat 10.00'da açıklanacak.
 
Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gezi Parkı'nda eylemcileri ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler