Taksim Dayanışması'ndan Gezi açıklaması

Taksim Dayanışması Gezi Parkı'nda basın açıklaması yaptıİşte açıklamanın satırbaşları:Gezi Parkı yaşamdır. Yaşamsal haklarımızı her yerde savunmaya devam ediyoruz. Temel haklar ve özgürlükler oylama konusu yapılamaz. Halkın yaşam özgürlüğünü referanduma s

Taksim Dayanışması'ndan Gezi açıklaması

Taksim Dayanışması Gezi Parkı'nda basın açıklaması yaptı

İşte açıklamanın satırbaşları:

Gezi Parkı yaşamdır. Yaşamsal haklarımızı her yerde savunmaya devam ediyoruz. Temel haklar ve özgürlükler oylama konusu yapılamaz. Halkın yaşam özgürlüğünü referanduma sunamazsınız.

14 Aralık 2009 "Ülkemizinde imzaladığı belgelerde sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı, referandum konusu haline getirilmeyeceği açıktır"

Bugün geldiğimiz süreç bu hak ve taleplerin ifadesidir.

Tehdit dilinin sürdüğünü görmekteyiz. Kaldı ki önce Danıştay Başkanı'nın, sonra Başbakan'ın ifadelerinden referandumun hukuki olmadığı anlaşılmıştır. Somut adımlar kapsamında, kamu denetçiliği kurumu, Taksim Dayanışması'nın görüşüne başvurmuştur.

Parkına ve yaşamına sahip çıkanlarla, beton isteyenler arasında çıkan tartışma çıkmasının, bir kez daha bu nedenle kutuplaştırmanın çok tehlikeli olduğunun farkına varılması gerekiyor.

Çadırlarda kalan günlerce kalan genç bunun için gelmedi. Bu sözü duymak için bu yüzden doldurmuyor. Bu saldırılar referandum yapılsın diye yaşanmadı. Referandum hiç gündem olmadı. Alanların talepleri nettir, insanidir, hukukidir. Bunun için AP'nin açıklamaları açıktır. Taleplere yönelik atılacak adımlar çok önemlidir.

Bu nedenlerle başta hükümet olmak üzere, bütün yetkililerin yeni kutuplaşmaya yol açmayacak çözümlere harcamalarını bekliyoruz. Hızlı ve sonuç alıcı adım atılmasını bekliyoruz.

Tüm bu gerekçelerle, ilk oturduğumuz gündeki gibi türkülerimizle kitaplarımızla uyku tulumlarımızla çadırlarımızla Gezi Parkı'nda olmaya devam edeceğiz.

Yaşamımız her koşulda savunmaya devam ediyoruz. Taksim bizim, İstanbul bizim.

Hükümetin denetlenebilir adım atmaya bir kez daha davet ediyoruz. Biz buradayız ve bir yere gitmiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem