Taksim Dayanışması üyelerinden açlık grevi

Taksim’de önceki gün gözaltına alınan ve aralarında "Taksim Dayanışması" üyelerinin de bulunduğu 50 kişi için polis 2 gün ek süre aldı. Bunun üzerine Taksim Dayanışması üyeleri, şartların çok kötü olduğunu belirterek açlık grevine başladı.Emniyete müvekki

Taksim Dayanışması üyelerinden açlık grevi

Taksim’de önceki gün gözaltına alınan ve aralarında "Taksim Dayanışması" üyelerinin de bulunduğu 50 kişi için polis 2 gün ek süre aldı. Bunun üzerine Taksim Dayanışması üyeleri, şartların çok kötü olduğunu belirterek açlık grevine başladı.

Emniyete müvekkilleri ile görüşmeye giden avukatlar konuyu doğruladı ve “Kalp hastası olan Mücella Yapıcı ve rahatsız olan bir kişi haricinde hepsi açlık grevinde” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nın geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açılması akşamüstü kapatılması üzerine olaylar yaşanmıştı. Taksim’de gösteri yapan gruba polisin müdahalesi sonrasında 50 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın ve oyuncu Haluk Yüksel’in de bulunduğu 50 kişinin bu gün adliyeye gönderilmesi bekleniyordu.

SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜLER

Ancak polis gözaltındaki göstericiler için savcılıktan 2 gün ek süre istendiği için göstericiler adliyeye sevk edilmedi. Gözaltındaki göstericiler, ek süre alınması üzerine, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eyüp Devlet Hastanesi ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

YAPICI OYNAYARAK ÇIKTI

Emniyet çıkışında bazı gözaltındaki bazı göstericiler slogan atarken, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın oynayarak çıkması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler