Tahir Elçi aynı sözleri bir kez daha söyledi

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, serbest bırakıldı. Elçi, "PKK'nın terör örgütü kavramı içinde ifade edilemeyeceğine inanan bir insanım" dedi."Terör örgütü propagan

Tahir Elçi aynı sözleri bir kez daha söyledi

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, serbest bırakıldı. Elçi, "PKK'nın terör örgütü kavramı içinde ifade edilemeyeceğine inanan bir insanım" dedi.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararın ardından serbest bırakılan Tahir Elçi, Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Elçi, sarf ettiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, "Toplumun maddi ve manevi kayıplarına yol açan tarihi ve toplumsal meseleyle ilgili, düşünen, fikir üreten çalışan, öneride bulunan eleştiren bir insanım. Şüphesiz ben bu meselenin tam orta yerinde tem ateşin ortasında bu sorunu iliklerimize kadar hissederken kendi görüşlerimizi, fikirlerimizi, önerilerimizi kendi kavram ve tanımlarımızla ifade etme özgürlüğüne sahip olmalıyız. Ben farklı bir görüş ifade ettiğim için adaletsizliğe uğradım. Bu noktaya geldik. Cumhuriyetle yaşıt bu tarihi meselenin özgürce tartışılmadan, konuşulmadan bir sonuca varılamayacağını düşünüyorum. Bu meseleyi özgürce tartışmamız gerekiyor. Bir televizyon kanalında sarf ettiğim bu sözlerin arkasındayım. PKK'nın terör örgütü kavramı içinde ifade edilemeyeceğine inanan bir insanım. Bunun gerekçelerini savcıya ifade ettim" dedi.

Elçi, yapılan tanımlamaların sorunları daha da derinleştirdiğini iddia ederek, "Türk ve Kürt halklarının birlikte yaşama iradesine sahip olduğunu, tarihin bizi birlikte yaşamaya mahkum ettiğini, buna zarar verecek her türlü eylemden kaçınmamız gerekiyor. Ben bu nedenle yeniden silahların yeniden devreye girdiği süreci anlamsız buluyorum. Buradan bir an önce silahların susmasını diyalogla, müzakereyle, konuşarak, medeni bir biçimde bu sorunu çözme yollarına dönmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler