Tabipler Odasından Şehir Hastahanesi açıklaması

Akyazı mevkiine yapılaması planlanan Şehir hastahanesi hakkında Trabzon Tabipler Odası Başkanı Güner açıklamalarda bulundu.

Tabipler Odasından Şehir Hastahanesi açıklaması
Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner Akyazı mevkiine yapılması planlanan şehir hastanesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Güner yaptığı açıklamada;Trabzon’a yakışır modern bir devlet hastanesini hepimiz istiyoruz elbette. Parçalanmış bir hastane sistemi hem vatandaşın hem de biz sağlıkçıları zor duruma düşürmektedir. Hangi hastayı hangi hastaneye göndersek konusunda bizler sıkıntıya düşerken vatandaşımız bizden yüz kat daha fazla sıkıntı çekmektedir. Yeri konusundaki tartışmalara girmek istemiyorum. Ama Trabzon Tabip Odası’nın bu konuda da çalışması vardır ve valiliğe, belediyeye ve bürokratlara sunulmuştur.

Yer konusunda Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası gibi bir çok odanın görüşleri çok önemlidir. Eminim ki Trabzon siyasetine yön verenler bu konuda tek bir kişinin söylemi ile hareket etmeyecektir.
Biz Trabzon Tabip Odası olarak Şehir Hastanesi’ne karşıyız. Biz modern bir devlet hastanesi istiyoruz.

Şehir Hastanesine neden karşıyız;
  1. Şehir Hastanesini yapacak firmaya yeri devlet veriyor.
  2. Firmanın uluslararası bankalardan alacağı krediye devlet kefil oluyor.
  3. Firma yaptığı hastanenin maliyetini 3 yılda geri alıyor, 22 yıl fazladan kira alıyor.
  4. Firmaya %70 doluluk garantisi veriliyor. Yani yazın hastaneler dolu olmadığında %70’in altını devlet firmaya ödüyor (Osman Gazi Köprüsü gibi).
  5.  Ve en can alıcı nokta; şehir hastanesi kaç yataklı ise o kadar yatak kapatılıyor.Yani yatak kapasitesi arttırılamıyor. Diğer hastanelerdeki servisler kapatılacak.
Özel hastaneler kar üstüne kurulmuş hastanelerdir. Az personel ile çok hasta bakıp kar etmek isterler.  Hizmet değil kar esastır. Şehir hastanesi özel hastane olduğuna göre gerisini siz düşünün. Bu da gösteriyor ki Şehir Hastanesi yapılırsa oraya da fark ödeyerek gidilebilecek.

Trabzon’umuza kaliteli bir DEVLET HASTANESİ yapılmasını istiyoruz. Ve siyasilerimizin ve bürokratlarımızın buna gücü olduğuna inanıyoruz.
                                                                                                                          
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem