Sütümüz AB'ye girdi

Türkiye, 2000 yılından beri AB üye ülkelerine ve onlarla aynı standartları kullanan birçok ülkeye standartları yeterli görülmediği için süt ve süt ürünleri satamıyordu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı açıklamaya göre, 2006 yılından

Sütümüz AB'ye girdi

Türkiye, 2000 yılından beri AB üye ülkelerine ve onlarla aynı standartları kullanan birçok ülkeye standartları yeterli görülmediği için süt ve süt ürünleri satamıyordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı açıklamaya göre, 2006 yılından beri sürdürülen görüşmeler sonucunda, 3 Nisan 2013 Çarşamba gününden itibaren yürürlüğe girecek mevzuatla birlikte, Türkiye’deki süt ve süt ürünlerinin ihracatının önü açılıyor. Denetimler sonucunda, AB standartlarına uygun bulunarak ihracat yapabilecek 6 firma ise Aynes Gıda, Pınar Süt, Ak Gıda (Ülker İçim Süt), SekSüt, Natura Gıda ve Unilever/Algida markaları oldu.

Bakan Eker ihracat onayıyla ilgili olarak “Hayvancılık ve süt üretim sisteminde Türkiye’nin artık AB standartlarında olduğu AB tarafından onaylanmıştır” dedi. Eker, ayrıca ihracatın önünün açılmasıyla iç piyasadaki mevsimsel daralmanın aşılmasının kolaylaşacağını ve üreticinin süt fiyatlarında düşme baskısını artık daha az hissedeceğini kaydetti.

Et Balık Kurumu, “Süt ve Et Kurumu” oluyor Bakan Eker, ayrıca Et Balık Kurumu’nu ette olduğu gibi süt piyasalarına müdahale edecek şekilde Süt ve Et Kurumu’na dönüştüreceklerini belirtti. Eker, “Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı, en son bir tane imza kalmıştı” diyerek bu hafta içinde tamamlanmış olmasını beklediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem