Suryeliler Sınır Kapısına saldırdı!

 Türkiye'ye girme istekleri kabul edilmeyen Suriyeliler, gümrük ekiplerine ve askerlere saldırdı. Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda, Türkiye'ye girme istekleri kabul edilmeyen Suriyeliler, olay çıkarttı. Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan

Suryeliler Sınır Kapısına saldırdı!

 

Türkiye'ye girme istekleri kabul edilmeyen Suriyeliler, gümrük ekiplerine ve askerlere saldırdı.
 
Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda, Türkiye'ye girme istekleri kabul edilmeyen Suriyeliler, olay çıkarttı. Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan kurşunların isabet etmesi nedeniyle 1 polis, 1 asker ve 3 vatandaş olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye geçmek isteyen Suriyeliler, sınır kapısına yığıldı. Sınır kapısından geçmesine izin verilmeyen çok sayıda Suriyeli, Gümrük Muhafaza memurlarına saldırdı.

Suriyeliler, Gümrük Kapısı'nda bulunan bazı araçları da ateşe verdi.Gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi de yine Suriyileler'ce engellendi. Bu sırada sınır hattından silah sesleri de duyulmaya başlandı.5 KİŞİ YARALANDIAkçakale Sınır Kapısı'nda çıkan gerginlik sırasında, Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan kurşunların isabet ettiği 1 asker, 1 polis ile 3 vatandaş yaralandı. Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası ambulanslarla Şanlıurfa'ya sevk edildi.Gerginliğin sürdüğü sınır hattına ise çok sayıda zırhlı araç ile asker ve polis takviye olarak gönderildi. 

Takviye birlikler sınır hattında toplanan vatandaşları bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıyor.VALİ'DEN AÇIKLAMA Vali Celalettin Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Olayda yaralananlardan bir kişinin hayati tehlikesi var. Olayın kim tarafından yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler