Suriye'ye Moskova'dan seslendi

 Moskova ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye hükümetine seslendi.Davutoğlu, "Moskova'dan Suriye'ye yine aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu çağrımız, halka karşı şiddeti

Suriye'ye Moskova'dan seslendi

 

Moskova ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye hükümetine seslendi.

Davutoğlu, "Moskova'dan Suriye'ye yine aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu çağrımız, halka karşı şiddetin durdurulması, reformların bir an önce uygulanması ve bütün grupların barış içinde geleceğin Suriye'sini inşa etmesi" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Ama bugün bunları konuşurken bile Suriye'de insanlar ölmeye devam ediyor. Şehirlerde askeri operasyonlar sürüyor" diye ekledi.

Suriye muhalefetinin Türkiye'de gerçekleştirdiği toplantılara da değinen Davutoğlu, "Evet Suriye muhalefeti Türkiye'de toplanıyor. Keşke özgür şekilde Şam'da toplanabilseydiler" dedi.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağını belirten Davutoğlu, "Libya konusunda da Suriye konusunda da bu ilkeye bağlı kaldık. Libya'da uzun süre dış müdahaleye karşı çıktık. Kaddafi tavsiyelerimizi dinleseydi bugün ülkesinde barış içinde yaşıyor olabilirdi. Ki Rusya da benzer tavsiyelerde bulundu. Geçen yıl içinde Suriye'ye de bu yönde tavsiyelerde bulunduk" diye konuştu.

Davutoğlu Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la birlikte, ilki geçen yıl İstanbul'da yapılan Stratejik Planlama Grubu'nun ikinci toplantısına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem