Suriyeli sığınmacıların arasına karıştı ve...

Edirne'de, Suriyeli sığınmacıların arasına karışarak yurt dışına çıkmak isteyen bir şahıs polis ekiplerince yakalandı. Şahsın, annesinin göz rahatsızlığından dolayı Fransa'ya cihaz almaya gitmek istediği ve bir suçtan aranması olduğu öğrenildi.Edinilen bi

Suriyeli sığınmacıların arasına karıştı ve...

Edirne'de, Suriyeli sığınmacıların arasına karışarak yurt dışına çıkmak isteyen bir şahıs polis ekiplerince yakalandı. Şahsın, annesinin göz rahatsızlığından dolayı Fransa'ya cihaz almaya gitmek istediği ve bir suçtan aranması olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacıların yurt dışına alınacağı bilgisini alan H.İ. (40) isimli bir şahıs memleketi Yozgat'tan hareket geçti ve kente geldi. İstanbul'dan yürüyerek Edirne'ye gelen ve Kapıkule Sınır Kapısı'na giden TEM otoyolunda bekleyen yaklaşık 800 kişilik sığınmacı grubunun içine girmek isteyen şahıs, bölgede devriye görevi yapan Yunus timlerinin dikkati sayesinde fark edildi. Kaçmak isteyen şahıs polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri, şahsın üzerinde yaptığı aramada herhangi bir tanıtıcı belge bulunmayınca, H.İ. kimlik tespiti için emniyete götürüldü. Edirne İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından parmak izi alınan şahsın kimliği tespit edildi.

Edirne'ye gelen ve Kapıkule Sınır Kapısı'na giderek TEM otoyolunda bekleyen yaklaşık 800 kişilik sığınmacı grubunun içine girerek yurt dışına çıkış yapmak isteyen H.İ.'nin, emniyetteki sorgusunda annesinin göz rahatsızlığından dolayı Türkiye'de bulunmayan bir cihazı Fransa'dan almak için Suriyelilerin arasına karışmak istediği bildirildi.

KASTEN ADAM YARALAMADAN ARANIYORDU

Avrupa'ya gitmek için Edirne'de bekleyen Suriyeli sığınmacıların arasına karışmak isteyen ve polis ekipleri tarafından fark edilerek gözaltına alınan H.İ. isimli şahsın, kimliğinin tespit edilmesinin ardından hakkında "kasten adam yaralama" suçundan arandığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem