Türkiye’ye Suriye suçlaması: Muhalefetten sert açıklama
Beşşar Esad rejimine karşı faaliyet yürüten Suriye Ulusal Koalisyonu dışında kalan muhalif grupların şemsiye yapısı olan Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Komitesi, Türkiye’ye yönelik dikkat çeken bir suçlamada bulundu.
“Militanlar Suriye’ye zarar veriyor”
Komite adına açıklama yapan Sözcü Heytem Menna, Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği demeçte, Türkiye üzerinden Suriye’ye militan geçişleri olduğunu ileri sürdü. Menna açıklamasında,
"Bu militanlar Suriye’ye zarar veriyor. Ne yazık ki Türkiye gibi siyasi güçler, onların Suriye’ye sızmasına müsaade ediyor. Ve burada amaç sadece Suriye değil. Ülkemiz bu hedefin sadece bir halkasıdır" ifadelerini kullandı.
Koalisyon dışındaki en güçlü yapı
Suriye Ulusal Koalisyonu’ndan sonra gelen en önemli muhalefet gruplarından biri olarak gösterilen Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Komitesi’nin, Hasan Abdül Azim liderliğinde faaliyet yürüttüğü belirtildi.
13 partilik muhalefet bloğu
Komitenin, Suriye’deki 13 muhalefet partisini bünyesinde barındırdığı kaydedilirken, açıklamaların Beşşar Esad rejimine karşı muhalefet cephesindeki görüş ayrılıklarını bir kez daha gündeme taşıdığına dikkat çekildi.