Suriye'de yaralanan kadın Trabzon'da öldü

Suriye’de, Esad güçlerinin 13 Eylül 2013 günü İblip şehrine helikoptarle yaptığı bombalı saldırıda ağır yaralanan bir kadın tedavi gördüğü Trabzon’daki hastanede yaşamını yitirdi.İblip şehrine bağlı bir köye Esad güçlerine bağlı helikopter ile yapılan hav

Suriye'de yaralanan kadın Trabzon'da öldü

Suriye’de, Esad güçlerinin 13 Eylül 2013 günü İblip şehrine helikoptarle yaptığı bombalı saldırıda ağır yaralanan bir kadın tedavi gördüğü Trabzon’daki hastanede yaşamını yitirdi.

İblip şehrine bağlı bir köye Esad güçlerine bağlı helikopter ile yapılan hava saldırısı sırasında evde çıkan yangın sonucu ağır yaralanan Suriye uyruklu Hale Esaat (26) ağır yaralı olarak önce Antakya’daki hastaneye kaldırıldı. Buradan ambulans uçakla Trabzon’da bulunan KTÜ (Kararadeniz Teknik Üniversitesi) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Esaat, burada verdiği iki günlük yaşam mücadelesini kayabetti. Esaat’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından ablası Nadiya’ya teslim edildi.

Olay sırasında kendisinin yan köyde kaldığını belirten abla Nadiye, kız kardeşinin vücudunun yüzde 75'inin yandığını belirterek şöyle konuştu: “Devlet güçlerine bağlı helikopter kız kardeşimin olduğu köye bomba attı. Bomba atıldığı sırada evde yangın çıktı. Kız kardeşimin vücudunda yüzde 75 oranında yanık meydana geldi. Daha sonra kız kardeşimi Antakya’ya getirdiler. Orada müdahale edemediler ve buraya sevk ettiler. Burada dün akşam saatlerinde vefat etti. Kız kardeşimin eşi olay anında ölmüştü. İki çocuk vardı onlara bir şey olmadı.”

Cenaze yapılan otopsi işlemlerinin ardından aileye teslim edidi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler