Suriye'de çocuk felci hızla yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), yapılan yazılı açıklamada, daha önce belirlenen Deyrizor bölgesindeki 15 çocuk felci vakasının ardından, Şam ve Halep'in kırsal kesimlerinde de birer çocuk felci vakası tespit edildiği kaydedildi.Böylece Suriye'de kesinleşm

Suriye'de çocuk felci hızla yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), yapılan yazılı açıklamada, daha önce belirlenen Deyrizor bölgesindeki 15 çocuk felci vakasının ardından, Şam ve Halep'in kırsal kesimlerinde de birer çocuk felci vakası tespit edildiği kaydedildi.

Böylece Suriye'de kesinleşmiş çocuk felci vakaları 17'ye çıkarken, kesinleşmemiş pek çok vaka üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Bununla birlikte virüsün yayılma riski dolayısıyla pek çok bölge ülkesinde de aşı kampanyaları yürütülüyor. Kampanyalar beş yaşın altındaki yaklaşık 22 milyon çocuğun aşılanmasını amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler