Suriye'de 70 kişi öldü

 Örgüt, ordunun sabahtan bu yana Dera'nın İnhile kasabasında ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğunu 24 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.Uzun bir zamandan beri yo

Suriye'de 70 kişi öldü

 

Örgüt, ordunun sabahtan bu yana Dera'nın İnhile kasabasında ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğunu 24 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Uzun bir zamandan beri yoğun operasyonların hedefi olan Humus'ta 22 kişinin öldüğünü ve buradaki Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay heyetinin yoğun ateş nedeniyle şehirden çıkmak zorunda kaldığını ifade eden örgüt, Şam'ın Duma beldesindeki operasyonlarda 13, Hama'da 4, Halep ve İdlib'te 3'er, Deyr Ez Zor kentinde ise bir olmak üzere ülke genelinde ölenlerin sayısının 70'e yükseldiğini duyurdu.

Yerel aktivistler, ülke genelindeki operasyonların yoğun bir şekilde sürdüğünü ve Dera'daki ölü sayısının artmasından korkulduğunu kaydetti.

Dera'da ölen kişilerden bazılarının kurşuna dizildiğini aktaran aktivistler, kentte meydana gelen patlamaların ardından bölgede siyah dumanların yükseldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem