Suriye sınırında askere büyük sürpriz

Aileleri onlara sürpriz yaptı

Suriye sınırında askere büyük sürpriz

Suriye sınırına yakın noktadaki karakolda askerlik hizmetini yerine getiren Mehmetçikler ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşarken, vatani görevlerini yapmanın da gururunu duyuyor.

Hacıpaşa Hudut Karakolu'nu ziyaret eden 2. Hudut Alay Komutan Vekili Binbaşı Abdullah Emre Kapçak ve 5. Hudut Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Mustafa Candan askerleri selamlayarak tek tek bayramlarını kutladı. Yüzbaşı Candan, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nı birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Dini bayramların birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı günlerden biri olduğunu ifade eden Candan, "Bu bayram ailenizden, sevdiklerinizden, anne ve babalarınızdan uzaklardasınız ama biliniz ki onlar sizin sayenizde huzur içerisinde bayramlarını icra etmekte ve kurbanlarını kesmektedir. Askerlik bir nöbet işidir. Nöbet sırası sizde. Bizler devletimizin ve milletimizin hizmetindeyiz." diye konuştu.

Karakolda kurban kesiminin gerçekleşmesinin ardından askerler birbirleriyle bayramlaştı.


GÖZETLEME KULESİNDEKİ ASKER AİLESİYLE BULUŞTURULDU

Genelkurmay Başkanlığının organize ettiği etkinlik kapsamında, Hacıpaşa Hudut Karakolu'nda vatani görevini yapan Piyade Er Harun Mutlu'ya sürpriz yapılarak, ailesiyle buluşturuldu. Gözetleme kulesinde nöbet tutan Piyade Er Mutlu Binbaşı Kapçak'a tekmil verdiği sırada Mutlu'nun annesi Hatice Güler, oğlunun yanına giderek sarıldı.

Bir anda annesini karşısında gören Mehmetçik şaşkınlığını gizleyemezken annesine özlemle sarılarak gözyaşı döktü. Annesi ve beraberinde gelen yakınlarıyla hasret gideren Piyade Er Mutlu, vatani görevini yaptığı sınır karakoluna ailesinin gelmesiyle bir bayram daha yaşadığını belirtti.

Annesini ve yakınlarını bayramda görmekten dolayı çok sevinçli olduğunu dile getiren Mutlu, kendisine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. Anne Hatice Güler de bayramda vatani görevini yapan oğlunun yanında olmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Oğlunu 2,5 aydır görmediğini ifade eden anne Güler, tüm askerlere hayırlı tezkereler diledi. Bir süre annesiyle sohbet eden er Mutlu, daha sonra annesi ve yakınlarıyla birlikte yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem