Suriye KriziTHY'ye rota değiştirtti

 Suriye ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ardından Türk Havayolları uçaklarının rotasının değiştiği iddiası üzerine, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY uçaklarının Suriye hava sahasının 4 gündür kullanmadığını, ikinci

Suriye KriziTHY'ye rota değiştirtti

 Suriye ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ardından Türk Havayolları uçaklarının rotasının değiştiği iddiası üzerine, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY uçaklarının Suriye hava sahasının 4 gündür kullanmadığını, ikinci güvenli alan oluşturuluncaya kadar bu sahanın kullanılmayacağını ifade etti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı uğurlamak için Atatürk Havalimanı’na gelen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, basın mensuplarının “Suriye hava sahası güvensiz olunca uçaklarınıza yeni rota verdiniz mi ?” sorusuna , THY uçaklarının Suriye hava sahasının 4 gündür kullanmadığını, ikinci güvenli alan oluşturuluncaya kadar bu sahanın kullanılmayacağını söyledi. Hamdi Topçu, “THY uçakları gittiği rotaya göre bazen Suriye’nin sağ, bazen sol tarafından geçmek suretiyle kullanılacak. Bu ek yakıt maliyetine sebep olmayacak” dedi.

Uçuşlarının normal ve saatinde yapıldığını belirten THY Basın Müşavirliği yetkilileri de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ” Teknik değerlendirmeler yapıldı.Suriye zerinden geçen seferlerimizin rotaları değiştirildi ve seferlerimizin hiçbir şekilde bu durumdan etkilenmedi” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem