Suriye iyice çizmeyi aşıyor!

Suriye’nin sınır boyunca devriye uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına son dört günde yaptığı radar kitleme tacizi 50 dakikayı buldu.Genelkurmay Başkanlığı, dün altı F-16 ile yapılan devriye uçuşlarının da Suriye tarafından radar kitleme ile taciz edilmeye de

Suriye iyice çizmeyi aşıyor!

Suriye’nin sınır boyunca devriye uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına son dört günde yaptığı radar kitleme tacizi 50 dakikayı buldu.

Genelkurmay Başkanlığı, dün altı F-16 ile yapılan devriye uçuşlarının da Suriye tarafından radar kitleme ile taciz edilmeye devam edildiğini duyurdu. Suriye’nin dünkü tacizi 17 dakika 17 saniye oldu. Daha önceki radar kitleme tacizleri de 30 dakikayı geçmişti. Genlkurmay’ın Suriye sınırı hattındaki dünkü gelişmelerle ilgili duyurusu şöyle:

“Altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevleri esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 17 dakika 16 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Beş adet bot ile de, Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem