Sur'da son durum ve Sur haberleri

Diyarbakır Sur’da neler oluyor, Sur’da son dakika haberleri ve daha fazlası burada… Son günlerde tüm Türkiye’nin gözü özellikle Diyarbakır’ın Sur ilçesine çevrilmiş durumda. Terör operasyonlarının sıkı şekilde sürdüğü ve sokağa çıkma yasağının bulunduğu S

Sur'da son durum ve Sur haberleri

Diyarbakır Sur’da neler oluyor, Sur’da son dakika haberleri ve daha fazlası burada…

Son günlerde tüm Türkiye’nin gözü özellikle Diyarbakır’ın Sur ilçesine çevrilmiş durumda. Terör operasyonlarının sıkı şekilde sürdüğü ve sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur’dan hergün yeni haberler gelmeye devam ediyor. İşte Sur’dan gelen son dakika haberleri. Sur’la ilgili tüm gelişmeleri hergün buradan an be an takip edebilirsiniz.

23.12.2015 - 23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde son 10 günde yoğunlaştırılan operasyonlarda 23 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 güvenlik gücü şehit oldu, 31 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendek kazıp barikatlar kuran ve yollara patlayıcı yerleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hız kazanan operasyonlarda bölgeye 4 koldan giren güvenlik kuvvetleri her gün ilerleyerek teröristleri bir bölgeye kıstırıyor. Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile başlatılan operasyonlara Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin de katılması ile birlikte gece gündüz süren operasyonlarda teröristler tarafından kazılan hendekler iş makineleri ile kapatılırken, yollara döşenen patlayıcılar da etkisiz hale getiriliyor. Sur ilçesi Hazırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde bulunan binalarda kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmalarda son 10 günde 23 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 2 polis, 2 asker olmak üzere 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 31 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Çatışmaların yoğunluk kazandığı Hasırlı Mahallesi'nde dumanlar yükseliyor. Güvenlik kuvvetlerinin zırhlı araçlarla girdiği Hasırlı Mahallesi'nde evlerde gizlenen teröristlerin rahat kaçabilmek için bir çok bina ve evin duvarında delikler oluşturduğu tespit edildi. Çatışmalarda sıkışan teröristlerin duvarlara açılan deliklerden kaçarak başka evlere girdikleri tespit edildi.Öte yandan, teröristlerin telsiz konuşmalarında köşeye sıkıştığı ve hareket kabiliyetlerinin azaldığının tespit edildiği belirtildi.

22.12.2015 Yine olaylar çıktı

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 20'nci gününde çatışmalar çıktı. İlçede operasyonlarını sürdüren 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile teröristler arasında bugün çatışma çıktı. İlçeden gün boyu silah ve patlama sesleri yükseldi. Teröristler, tuzakladıkları bir patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 2 uzman çavuş hafif yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sur'da havanın kararmasının ardında çatışmaların sürdüğü belirtilirken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

sur haberleri.jpg

22.12.2015 25 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik 25 gündür sürdürülen operasyonlarda 52 terörist etkisiz hale getirildi.Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.Sokağa çıkma yasağı uygulamasınınsürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 25 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 52'ye ulaştı.

22.12.2015  SUR İÇİN İZİNSİZ YRÜYÜŞ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde izinsiz yürüyüş yapan gruba müdahale edildi.HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Ziya Pir'in de aralarında bulunduğu grup,Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara tepki bahanesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.Grup, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Sur ilçesindeki 6 mahalleye yürümek istedi.

Yasağa rağmen Elazığ Caddesi'nde yürüyüşe geçen grup adına Aydoğan, Dağkapı Meydanı girişinde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından ara sokaklara dağılan grup, taş, ses bombası ve havai fişeklerle güvenlik güçlerine saldırdı. Güvenlik güçleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba da müdahale edildi. Göstericilerin bir kısmı belediyenin hizmet binasına girdi.     

Ara sokaklara kaçan gruptakilerin polise saldırılarınısürdürmesi üzerine zırhlı araçtan anonsla, "Müdahalede bulunmak istemiyoruz, dağılın" uyarısı yapıldı. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

sur-hendek.jpeg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler