Süleyman Soylu açlık sınırının altında yaşayan evsiz emeklilerin umudu oldu

Süleyman Soylu açlık sınırının altında yaşayan evsiz emeklilerin umudu oldu
Haber61 / Haber Servisi

1 Kasım tarihinde yapılan erken Genel Seçimlerden önce, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TES-İŞ Genel Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Bu çerçevede emeklilerimize 240 lira taksitle konut edinme imkanı sağlıyoruz" demesinin ardından bugüne kadar hiç birşey yapılmadı.

Emekliler Derneği’nde ev isteyen emeklilerde patlama yaşandı. Hatta emekliler derneğine üye olmayan emekliler aidatlarını yatırarak üye oldular ve üyeliklerde o günden bugüne patlama yaşandı. Fakat bugüne kadar hükümet kanadından hiçbir gelişme olmadı. Konuyla ilgili en umutlu haberi ise Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar verdi. 

Bayraktar, Trabzon’da Başbakan Davutoğlu’nun sözünden sonra açlık sınırının altında yaşayan 2500 emeklinin ev talebini alıp Ankara’ya ilettiklerini ifade ederek, “Geldiğimiz noktada bu başvurular 2800’ü buldu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’yu da ziyaret ederek konuyu açtık. Bizi olumlu karşıladı verilen sözlerin imkanlar doğrultusunda tutulacağını söyledi. Mutlu olduk. Umudumuzu kaybetmedik. Açlık sınırının altında yaşayan evi olmayıp kirada oturan arkadaşlarımız bu kararı bekliyor “ dedi. Bayraktar, derneklerine kayıtlı 142 bin 371 emeklinin üye olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem