Süleyman Soylu: "Onları dinlerken tüylerim diken diken oldu"

İçişleri Bakanı Soylu askerlerimiz ve teröristlerin çarpışma anını anlattı.

Süleyman Soylu: "Onları dinlerken tüylerim diken diken oldu"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da Ortahisar, Maçka, Arsin ve Yomra ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.


Yapılan toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanısıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Vali Yardımcıları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar, Çalımba ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri, Daire Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

Süleyman Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda yaptığı konuşmada "Geçen ay Akçaabat ve çevresindeki ilçelerimizin muhtarları ile bir aray gelmiştik. Bu toplantıda bizim değerlendirmelerden çok sizlerin değerlendirmelerini, taleplerini, isteklerini dinlemek istedik. Bu toplantı da aynı şekilde olacak. Sizlerin değerlendirmelerinizin ortaya konacağı bir toplantı yapmak istedik. Her konudaki görüş ve düşüncelerinizi ortaya koymanızı isteriz. Bugün Tüm Türkiye’de bu konu birkaç aşamalı yapılmaktadır. Valilerimiz ve Kaymakamlarımız muhtarlarla bir araya geliyorlar. Sizler Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak külliyede toplantılar yapılmaktadır. İlki çok başarılı geçti. Hemen akabinde Araklıdan başlayarak Hayrat’a kadar olan bölgeyi de 3. Olarak yapacağız. Bazen alan kaymaları olabiliyor. Böyle yaparsak kendi mahallemizin Beldemizin ilçemizin sorunlarına el birliği ile çözüm getirebiliriz. Sizleri anlıyoruz. Vatandaşlarımızın sürekli talepleri ile karşı karşıyasınız. Bu bir imkan meselesidir ve yapılması gereken önceliklendirmedir. Bizler buradayız. Halkın emrindeyiz. Bir modern İpekyolu projesi ortaya konulduğu zaman yapılamaz denilen proje yapılamaz denilen proje başarılmış durumda. Makro projelerde bizim projemizdir, mahallelerimizin projeleri de bizim projemizdir. Her birini tek tek konuşan bir anlayışa sahip olacağız." dedi.

Süleyman Soylu:

ONLARI DİNLERKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU

Teröristlerle yapılan mücadele hakkında konuşan Bakan Soylu, "Dün Şemdinli’deydim. Derecik Irak sınırındaydım. Karakolumuza sınıra 50 metre mesafede Iraktarafından Kamplardan gelmek suretiyle hain bir eylem yapmak isteyen grup kahraman askerlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Orada evlatlarımızın anlattıkları tüylerimi, diken diken etti. Orada evlatlarımız göğüs göğüse çarpıştılar. Sisten ve ağaçlık alandan faydalanarak bir sızma yaptılar ama tarihi bir cevap aldılar. Gücümüzü net bir şekilde ortaya koyduk. Çok sayıda kayıp verdiler. Güvenlik güçlerimiz çok ciddi bir temizlik gerçekleştiriliyor. Orada bana anlattıkları son yıllarda ilk kez böyle bir darbe yediler. 24 saatte 55 teröristi güvenlik güçlerimiz etkisi hale getirdi ve ayrıca 4 terörist yönetici vasfında arananlar arasında gri listedeydi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah şefaatleri ile bizleri buluşturun. Bizi onlara mahcup edecek duruma düşürmesin" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu:

Süleyman Soylu:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler