Süleyman Soylu: “AYM yetki ihlali yaptı“

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün basın özgürlüğünden dolayı değil, ülkenin mahremine olan müdahaleden dolayı içeride olduklarını söyledi.

Süleyman Soylu: “AYM yetki ihlali yaptı“
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün basın özgürlüğünden dolayı değil, ülkenin mahremine olan müdahaleden dolayı içeride olduklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı üçüncü tur görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Akreditasyon Kurumu’nun bütçeleri görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili dava hakkında verdiği karara ilişkin sözleriyle ilgili muhalefetin sorularına cevap veren Bakan Süleyman Soylu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün basın özgürlüğünden dolayı değil, ülkenin mahremiyetine müdahaleden dolayı içeri girdiklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının verilmesinin en temel arzuları olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “2014 yılından 20 bin bireysel başvuru dosyası bekliyor. Hala şuanda 2013 yılının bireysel başvuruları Anayasa Mahkemesi’nde bekliyor. Biz bu yetkiyi Anayasa Mahkemesi’ne nasıl verdiğimizi biliyoruz, bu tip davaları dairelerde görüşmek için verdik, genel kurulda görüşmek için vermedik. ‘Basın özgürlüğü ile ilgili hak ihlali var’ demek, Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda yetki ihlalinin ta kendisidir. İlgili mahkeme basın özgürlüğü ile ilgili hak ihlal edici bir karar ortaya koymamıştır. Anayasa Mahkemesi’nin basın özgürlüğü ile ilgili hak ihlali ortaya koyması bir yetki ihlalidir. Aynı zamanda binlerce bekleyen masum insanın dosyasını hangi ilkelere dayanarak, neye dayanarak olduğunu bilmediğimiz bir baskı ile bunun getirilmesi tamamen hak ihlalidir” dedi.

Can Dündar’ın hapishaneden çıktığı günün ertesinde yazdığı köşe yazısını da eleştiren Bakan Soylu, “Hapishaneden çıkan bir kişi Cumhurbaşkanımıza, ‘doğum günü hediyem olsun, inşallah sende oraları tadarsın’ imasındaki cümleleri kullanması son derece seviyesizdir. Burası yüce Meclis, dışarıdaki bir takım siyasi tartışmaları birbirimize rekabet olsun diye buraya getirmek hepimize zarar verir. O insanlar basın özgürlüğünden dolayı içeride olmadı, bu ülkenin mahremine olan müdahaleden dolayı içeride oldular” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler