Süleyman Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

Süleyman Demirel'in sabah 07:45'te hastaneden alınan naaşı, Güniz Sokak'a götürüldü.

Süleyman Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

İKİNCİ TÖREN MECLİS'TE

Demirel'in evinin bulunduğu Güniz Sokak'ta tüm vatandaşların da katılacağı bir tören düzenlendi. Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. İkinci tören ise yıllarca görev yaptığı Meclis’te olacak.

TÖRENE İLK GELEN LİDER BAHÇELİ

Tören için ilk gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu. Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için yerini aldı. Yanyana duran Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tokalaştı.

Törene katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açması beklenen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, CHP ve MHP'li vekiller de yer alıyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Türk Silahlı Kuvvetleri de ulusal cenaze töreni çerçevesinde özel bir organizasyon hazırladı.

ASKERİ JETLER EŞLİK EDECEK

Demirel'in naaşının Meclis'teki törenin ardından protokol kapısından vatandaşlar eşliğinde Kocatepe Camii'ne top arabasıyla götürülecek. Cuma namazının arından kılınacak cenaze namazının ardından defin töreni için Demirel'in naaşı, Genelkurmay Başkanlığı'nın tertibiyle askeri uçak ve jetler eşliğinde Isparta'ya nakledilecek.

Çalca Tepe'de Demirel, daha sonra yapılacak anıt mezarının olduğu yere defnedilecek. Nazmiye Hanım'ın naaşı daha sonra oradaki düzenlemeyle beraber yanına alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler