Süleyman Demirel doğum gününde mezarı başında anıldı

Geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in 91'inci doğum günü dolayısıyla İslamköy'de Çalça Tepesi'ndeki mezarı başında tören düzenlendi.Törende Demirel'in mezarına çiçek bırakıldı, dualar edildi. Törene D

Süleyman Demirel doğum gününde mezarı başında anıldı

Geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in 91'inci doğum günü dolayısıyla İslamköy'de Çalça Tepesi'ndeki mezarı başında tören düzenlendi.

Törende Demirel'in mezarına çiçek bırakıldı, dualar edildi. Törene Demirel'in Güzin Sokak'taki evinde çalışan görevliler, eski milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Demirel'in sağlığında özel doktoru olan Aylin Cesur bir konuşma yaptı. Türkiye'nin Demirel doğduğunda yoksul ve yorgun olduğunu belirten Cesur, Demirel'in yönetimindeki Türkiye döneminde ovaların sulandığını, sanayinin iyileştiğini, eğitimde önemli mesafeler kat edildiğini söyledi. Cesur, "Demirel döneminde Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi haline gelerek Avrupa sofrasına oturdu" derken; Demirel'in Türk gençlerine bıraktığı mirasın Türkiye'nin bir çağdaşlık projesi olduğu bilinciyle bu yolda ilerlenmesi gerektiğini iletti.

Cesur, "Türkiye her söylediğinizde göğsünü kabartan hür ve serbest seçimlerini bugün 26. defa, sizin doğum gününüzde yapabilmektedir. Yine sizin ifadenizle yarınlara başı dimdik ve umutla bakabilmektedir. Siz Büyük Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, Celal Bayar'a, Adnan Menderes'e bu memlekete hizmet eden ve Hak'ka yürüyen herkese ve sizi dünyaya getiren Ummuhan anamıza Yahya babamıza ve bir ömür sadakatle yanınızda yürüyen Nazmiye Hanım Efendiye Nazmiye anamıza kavuştunuz. Biz boyun bükük ve biçare kaldık, sizsiziz. Sizden öğrendiklerimizle yürüdüğümüz yolda sizsiziz. Sizsizliğe halen alışamadık. Sizden siz olmadan nasıl yaşanması gerektiğin öğrenmedik çünkü. Bugün tek tesellimiz her yılını size ebediyen yaşatacak eserlerinizle süslediğiniz güzel ülkemizde ve bize bıraktığınız eserlerle sizin hep istediğiniz gibi onu en iyi şekilde yaparak bu ülkeye güzel hizmet etme şansımız var" dedi.

Konuşmanın ardından Cesur, üzerinde "Güzin Sokak" yazan çiçekleri Demirel'in mezarına bıraktı. Tören, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.

Süleyman Demirel doğum gününde mezarı başında anıldı

Süleyman Demirel doğum gününde mezarı başında anıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem