Suikast için kim suçlandı

PKK'nın Paris'in merkezindeki enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadın öldürüldü.ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA Ankara'dan ilk açıklamayı yapan AK

Suikast için kim suçlandı

PKK'nın Paris'in merkezindeki enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadın öldürüldü.

ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA
 
Ankara'dan ilk açıklamayı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "PKK'nın kendi iç hesaplaşması gibi. Örgüt içinde benzerlerini daha önce gördük" diye konuştu.
 
"İMRALI'YA KARŞI"
 
PKK'nın Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar, terör örgütünün Paris'teki enformasyon bürosuna düzenlenen saldırının, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapıldığını öne sürdü. Rudaw haber sitesine konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadının öldürüldüğü silahlı saldırıyı değerlendirdi.
 
Aydar, "Saldırılar, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapılıyor” ifadesini kullandı. Aydar, “Bu saldırı, yeni sürece karşı yapıldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı" derken sözünü ettiği güçlerin Türkiye’deki derin devlete bağlantılı olduğunu öne sürdü.
 
BDP SALDIRIYI KINADI
 
Barış ve Demokrasi Partisi'nden de Paris'teki olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
Dün akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Enformasyon bürosunda bulunan Kürt kadın siyasetçiler; Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmiş olmasını nefretle kınıyoruz.
 
Bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Fransa hükümetinin bu katliamı hiç bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını bekliyoruz. Paris’in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.
 
Dünyanın her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki, halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."
 
MİLLETVEKİLİ TWEET ATTI
 
BDP'li milletvekili Pervin Buldan tweetter hesabından yaptığı açıklamada, "Paris'te katledilen üç Kürt kadını mücadelemizde yaşatacağız. Suikastı lanetle kınıyorum" dedi. 
 
Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) yaptığı açıklamada da "Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz." denildi. 
 
SAKİNE CANSIZ KİMDİR?
 
"Sara" kod adlı Sakine Cansız, PKK'nın kuruluş çalışmasında bulundu. Daha sonra Tunceli'de grubun kuruluş çalışmalarına katıldı. Elazığ ve Bingöl’de çalışmalarını sürdürdü. Yakalanınca Diyarbakır cezaevine götürüldü. Burada direnişlere katıldı. ve PKK içerisnde efsane olarak dışarı çıktı. Bekaa vadisine geldi.
 
Burada Öcalan tarafından Mehmet Şener meselesi nedeniyle  itibarsızlaştırıldı. Son olarak Karayılan tarafından Almanya temsilcisi olarak atandı.PKK'nın kadın örgütlenmesi içerisinde çok aktif olarak yer alıyordu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem